Een wandelvakantie is altijd leuk natuurlijk. Je begeeft je in de natuur en bent lekker in beweging. Bezig zijn in de natuur is gezond voor zowel je geest als je lichaam. Daarnaast kun je na afloop van een wandeldag zonder je schuldig te voelen heerlijk eten en drinken. Dit loop je er vanzelf weer af. De Caminito Del Rey is een prachtige locatie voor een wandelvakantie of gewoon een dagje wandelen tijdens je vakantie in Andalusië. In dit artikel lees je drie redenen waarom dit zo’n fijne locatie is om te gaan wandelen.

1. Het totaal vernieuwde wandelpad

De Caminito Del Rey was ooit een bouwvallig pad dat zelfs verboden was, omdat het zo gevaarlijk was. Veel toeristen gebruikten het pad toch en hierdoor zijn er helaas een aantal slachtoffers gevallen. Veel mensen denken daarom dat het pad nog steeds in zo’n slechte staat verkeert. Niets is echter minder waar. Het pad is volledig gerenoveerd en veiliger gemaakt. Er zijn onder andere afsluitingen gemaakt om het pad heen. Je kunt zelfs met je kinderen gaan wandelen. Wel is het belangrijk om goede schoenen aan te doen, want het is best een lange wandeling.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

2. De prachtige uitzichten

Zo’n wandelpad in Andalusië heeft natuurlijk prachtige uitzichten waar je van kunt genieten tijdens het wandelen. Het pad leidt je door de bergen heen en over een kloof boven de rivier die overbrugd moet worden. Dit zorgt natuurlijk voor prachtige plaatjes onderweg. Je kunt de wandelroute zowel via de trein als via de weg gemakkelijk bereiken. Het meest bekende deel van de route zijn de loopplanken over de kloof. Dat klinkt misschien eng, maar de ervaring is volledig veilig gemaakt. Voor avontuurlijke vakantiegangers die graag genieten van de prachtige natuur is dit wandelpad ideaal.

3. De geschiedenis van het wandelpad

Het wandelpad kent natuurlijk een rijke geschiedenis. Het was immers lang het meest gevaarlijke wandelpad van de wereld. Het pad is ooit aangelegd om materialen sneller te kunnen vervoeren tussen twee hydraulische centrales. Door de tijd heen is het pad door achterstallig onderhoud steeds gevaarlijker geworden. Dit kwam onder andere omdat er bijna geen leuningen waren en sommige delen waren ingestort. Er ontstond een zwarte legende nadat enkele wandelaars zijn omgekomen. Hierdoor is het pad bekend geworden. Het pad is tegenwoordig volledig gerenoveerd en veilig, maar de rijke geschiedenis zorgt voor een interessante reis. Omdat er maar een beperkt aantal reizigers worden toegelaten dien je van tevoren te reserveren om zeker te zijn van een plekje.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be