De provincie Malaga ligt in de autonome provincie Andalusië, in het meest zuidelijke deel van Spanje. De Costa Del Sol heeft betrekking op de kustlijn van de provincie Malaga die zich letterlijk vertaalt naar “Kust van de Zon” of “Zonnige Kust”.

Een wereldberoemde vakantiebestemming

Oorspronkelijk bestond de Costa Del Sol uit een reeks van kleine vissersdorpjes die zich uitstrekken van de hoofdstad Malaga, bijna tot aan de Straat van Gibraltar en de aangrenzende provincie Cadiz. Vandaag de dag, en sinds de populariteit van het toerisme dat begon in de jaren zestig en zeventig, is de regio getransformeerd in een wereldberoemde vakantiebestemming.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Meer dan 300 dagen zon

De provincie Malaga laat bezoekers het hele jaar door naar deze zonnige regio komen. De kustlijn die beschermd is tegen de wind door de bergketens, biedt haar bezoekers meer dan 300 dagen zon. Met het mediterrane klimaat in Andalusië beidt het hele jaar door gemiddelde temperaturen van 18° C. De gemiddelde zomertemperaturen variëren er van 25°C tot 30°C, terwijl er tijdens de wintermaanden zelden minder dan 14°C wordt gemeten gedurende de dag.

Een paradijs voor golfers

De Costa del Sol is enorm populair geworden bij Golfers wereldwijd in de loop der jaren. Ze wordt vaak aangehaald als de Europese Golfhoofdstad, hoewel dit slechts één van de vele attracties voor bezoekers van de stad is. Met meer dan 70 golfbanen in de regio en meer dan 45 op de Costa Del Sol zelf, is het gemakkelijk om te zien waarom de Costa Del Sol gewoon een paradijs voor golfers is.

Veel voordelen in Marbella

Marbella is mogelijk de bekendste toeristische bestemming van de Costa del Sol. Dit komt onder andere door het uitstekende klimaat, de rijke geschiedenis, de mooie stranden, de uitstekende restaurants, de vele sportfaciliteiten en een natuurlijke omgeving. Het zijn slechts enkele van de talloze attracties die deze kustplaats te bieden heeft.

Puerto Banús

Puerto Banús is één van de meest prestigieuze gebieden van Marbella. Deze beroemde jachthaven wordt omringd door exclusieve woningen, grote villa’s en herenhuizen. Het is de thuisbasis van enkele van de grootste en meest luxueuze jachten ter wereld. Puerto Banus biedt ook een select recreatiegebied, bestaande uit restaurants en winkels met internationale designerlabels en luxe artikelen.

Casco Antiguo

Aan de voet van de heuvels van de Sierra Blanca ligt de historische wijk van Marbella, Casco Antiguo. Het is er een must voor toeristen, want het is schijnbaar verborgen voor modernisering. Je kunt er door de kleine geplaveide straatjes lopen die omringd zijn door witgekalkte gebouwen, versierd met helder gekleurde Bougainvillea planten en sinaasappelbomen die je er op elke hoek ziet.

Een lange kustlijn met mooie stranden en gezellige havens

In het oosten en het westen van Marbella vind je de havens van Cabopino en Estepona. Marbella biedt vakantiegangers een 26 kilometer prachtige kustlijn met een opeenvolging van zonovergoten stranden die uitgerust zijn met allerlei soorten diensten. Je vindt er onder andere moderne hotels, winkels, bars, restaurants en nog veel meer. De stranden van San Pedro de Alcantara zijn een mooi voorbeeld van het evenwicht tussen de natuur en de toeristische ontwikkeling die er perfect samenvloeien.

Mijas: een typisch Andalusische stadje

Ten oosten van Cabopino ligt het toeristische stadje Mijas, aan de voet van de heuvels met dezelfde naam. Mijas is de thuisbasis van typische Andalusische huizen. Dit bergdorp is voorzien op toerisme, zonder de traditionele en de authentieke Spaanse charme aan te tasten. De witgekalkte huizen zijn Arabisch van inrichting en liggen verscholen in het berglandschap. In de omgeving ervan zijn enkele archeologische vindplaatsen bewaard gebleven, die getuigen van het rijke prehistorische verleden van de stad!

Estepona met veel bezienswaardigheden

Estepona, ten westen van Marbella gelegen, is een belangrijk toeristisch centrum met uitzicht op de bergen van Bermeja. Het heeft prachtige stranden met allerlei voorzieningen, evenals een drukke jachthaven. Vele jaren geleden was het de Fenicische nederzetting La Astapa en vandaag heeft het een Andalusische smaak die vele bezienswaardigheden biedt, waaronder de kerk van de Virgen de los Remedios en het kasteel van San Luis.

Interessante feiten over de Costa Del Sol

Integratie via Engelstalige scholen

Er zijn meer dan 20 Engels sprekende scholen langs de kust gelegen, waardoor het gemakkelijk is om er permanent te integreren in de gemeenschap.

Meer dan 130 nationaliteiten

Marbella is de thuisbasis van bewoners van meer dan 130 verschillende nationaliteiten.

Het omheinde terrein van de koning uit Saoedi-Arabië

De overleden koning Fahd van Saoedi-Arabië had een volledig bemand omheind terrein in Marbeilla, het Mar-Mar Palace. Dit terrein was helemaal compleet gemaakt met een privékliniek en een moskee. Het huis was gemodelleerd naar het Witte Huis en er zouden meer dan 3000 personeelsleden werken. Ook zouden er 300 hotelkamers zijn en 500 auto’s. Zijn verblijf van één maand zou naar schatting 40 tot 80 miljoen euro in de lokale economie injecteren.

De Marbella Club

In 1946 ontdekte de Duitse prins Alfonso de Hohenlohe-Langenburg de stad Marbella. Toen waren er ongeveer 1000 inwoners. Hij werd verliefd op het gebied en besloot er wat grond te kopen. Zijn eigen woning, de Finca Santa Margarita, werd zo populair bij de bezoekers dat hij het veranderde in wat tegenwoordig bekend staat als de Marbella Club. In 1954 werd dit het eerste luxe hotel van de Costa del Sol, met frequente bezoekers zoals Ava Gardner, Grace Kelly, Audrey Hepburn, Cary Grant en Laurence Olivier.

Arena’s in Andalusië

Er zijn meer dan 70 arena’s te vinden in Andalusië. In Sevilla is één van de mooiste en oudste in Spanje gelegen. Eén van de belangrijkste ter wereld dateert er uit de jaren 1700.

De stier van Osborne

De Stier van Osborne kan je zien staan op de heuveltoppen en langs de kant van de weg in vele delen van Spanje. Het begon als een advertentie in 1956 voor het beroemde bedrijf Veterano Brandy. In 1994 gaf de Spaanse regering de opdracht om enkele van deze stieren te demonteren, om zo de verkeersveiligheid te verbeteren. Er was publieke verontwaardiging over vele delen van Spanje, vooral in Andalusië, waar de regionale regering het onmiddellijk tot Andalusisch erfgoed verklaarde.

De geboorte van Johannes de Doper vieren

De Fiesta de San Juan wordt midden in de zomer gehouden om de geboorte van Saun Juan (Johannes de Doper) te vieren. Er zijn op dat ogenblik vreugdevuren, feesten, vieringen en vuurwerk langs de stranden van de Costa del Sol. Het hoogtepunt van de vieringen vindt plaats op op 23 juni, wanneer grote vreugdevuren om middernacht in brand worden gestoken. De feestelijkheden gaan door tot zonsopgang. Traditioneel wordt er dan achterwaarts in zee gelopen, om de rest van het jaar geluk te ontvangen.

Lokale feestdag

Elk dorp en elke stad in Spanje, brengt elk jaar een hommage aan de plaatselijke heilige met een feest dat een week of langer duurt. Op die manier krijgt elke stad zijn eigen lokale feestdag. Deze staan ​​bekend als Feria’s. De Feria de San Bernabe (Sint Bernard) vindt elk jaar in het midden van juni plaats in Marbella. Elke avond zijn er Flamenco shows. Buiten dineren is dan heel gezellig op alle pleinen van de stad, waar de lokale bevolking hun traditionele Flamenco jurken dragen.

Kunstenaar Pablo Picasso

De kunstenaar Pablo Ruiz Picasso werd geboren in Malaga en huisvest het Museo Picasso Malaga, dat in 2003 in het BuenaVista paleis werd geopend. Het bezit 285 kunstwerken van de schilder, die in 2009 werden geschonken door leden van de Picasso familie.

Jesus Gil

Jesus Gil was een Spaanse zakenman, politicus en burgemeester van Marbella tussen 1996 & 2002. Hij was ook de voorzitter van het Spaanse voetbalteam Atlético Madrid gedurende 16 jaar.

Zoals je ziet, hebben Marbella en de Costa del Sol voor iedereen wel wat te bieden!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be