De Verenigde Staten, een gigantisch land waar veel te doen valt. Ben je van plan om er binnenkort eens op reis te gaan? Dan vind je hier alvast wat informatie over het klimaat en enkele bezienswaardigheden. Zo kan je goed geïnformeerd je reis beginnen.

Het klimaat

Aangezien de VS het derde grootste land ter wereld is, is er meer dan één klimaat. Je kan zelfs zeggen dat elke mogelijke klimaatvorm hier wel ergens voorkomt. Dat maakt het land uiteraard wel geschikt voor iedereen: zowel fans van koude als mensen die graag liggen te bakken in de zon kunnen er hun hart ophalen. Over het algemeen is de regel: centraal is het heel droog. Voor natte gebieden moet je in het noordwesten van de VS zijn, en ook het zuidoosten is relatief nat.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

In de VS is het uitkijken voor tornado’s of orkanen. Tornado’s komen vooral voor in Centraal-Amerika, daar passeren zo’n 1000 wervelwinden per jaar. Orkanen komen vooral voor aan de oostkust. Daar kun je er van juni tot november wel 10 zien voorbijkomen.

Enkele bezienswaardigheden

Grand Caynon, Amerika

De Niagarawatervallen mag je zeker niet missen tijdens je trip naar de VS. Wat velen niet weten, is dat dit natuurfenomeen eigenlijk uit drie delen bestaat. Het eerste is de Horseshoe Falls en is het bekendste deel. Het is zo’n 671 meter breed en 53 meter hoog. Het volgende stuk van de watervallen heet de American Falls. Dat is maar 290 meter lang en 21 meter hoog. De laatste en kleinste waterval is de Bridal Veil Falls. Met z’n 17 meter breedte en een hoogte van 25 meter zeer klein in vergelijking met de anderen. Onderaan de waterval ligt een brug, de Rainbow Bridge, die de VS en Canada met elkaar verbindt.

Ook de Grand Canyon moet je met je eigen ogen zien. Deze gigantische kloof van 435 op 29 kilometer ligt in de staat Arizona. Het water van de Coloradorivier heeft er miljoenen jaren lang voor gezorgd dat de kloof steeds groter werd. De zuidelijke rand van de Grand Canyon is de meest populaire bij toeristen. Het uitzicht hier is namelijk spectaculairder dan dat aan de noordelijke kant en er zijn ook meer restaurants en wandelpaden. Wie dus liever op z’n eentje deze gigantische kloof bewondert, rijdt best meteen naar de noordelijke rand.

Disneyfans kunnen in Florida terecht. Daar kun je je dagen vullen in het prachtige Walt Disney World Resort. Het park bestaat al bijna 50 jaar en er passeren elk jaar ongeveer 52 miljoen bezoekers. Walt Disney World Resort is niet zomaar een pretpark. Het bestaat namelijk uit 4 pretparken, 2 waterpretparken, 2 winkelcentra en 28 resorts en hotels. Ga er op de foto met jouw favoriete Disneyfiguren of spendeer je dag op de verschillende attracties.

Als je eerder op zoek bent naar een activiteit om enkele maanden mee te vullen, kan je de Appalachian Trail wandelen. Dit pad is zo’n 3.500 kilometer lang en om het hele traject af te leggen heb je gemiddeld 5 tot 7 maanden nodig. Het loopt door 14 staten heen en is werkelijk prachtig. Velen wandelen de Appalachian Trail (deels) om tot rust te komen, wat tijd voor zichzelf te hebben of om gewoon na te denken.

Toch zin in een strandvakantie? Dan is Hawaï een goeie optie. Dat is een eilandengroep in de Stille Oceaan die sinds 1959 deel uitmaakt van de Verenigde Staten. Het eiland kent maar 2 seizoenen: winter en zomer. De winter duurt er van november tot april en dan is het er gemiddeld 26,6 graden Celsius. De zomer vindt dan van mei tot oktober plaats en dan is de gemiddelde temperatuur 29,4 graden Celsius. Het is dus duidelijk dat het op Hawaï altijd lekker warm is. Ideaal voor een luilekkervakantie!

Nu je volledig geïnformeerd bent, is het tijd om je vakantie te boeken. Dat kan heel gemakkelijk via deze link. Veel plezier!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be