Veel mensen houden van Italië. Het is niet alleen de schoonheid, maar vooral ook de charme van het land die velen weet aan te spreken. Steeds meer mensen houden er bovendien ook van om eens een andere kant van het land te ontdekken dan steeds de klassieke steden welke dienst doen als bestemming voor een citytrip. Eén van de steden die dan in aanmerking komt voor jouw volgende citytrip is Bologna. Deze stad beschikt over een bijzonder karakter en heeft door de jaren heen heel wat bezoekers weten te overtuigen. Of het nu haar vele smalle straatjes zijn of de prachtige, authentieke gebouwen die er doorheen de stad zijn terug te vinden, Bologna is een bestemming die keer op keer weet te overtuigen.

Een stad met een ziel

Er wordt van Bologna volledig terecht gezegd dat het een stad is met een ziel. Dit heeft grotendeels te maken met het feit dat menig aantal oorlogen in haar straten zijn uitgevochten. Toch blijft er vandaag de dag van deze donkere periode uit de geschiedenis van de stad niet zoveel meer over. Het is moeilijk te bevatten dat zich in het verleden in deze romantisch aandoende stad zo’n gruwelijke gebeurtenissen hebben afgespeeld. In tegenstelling tot menig aantal andere Italiaanse citytripbestemmingen is Bologna geen grote wereldstad. Er wonen in de stad dan ook slechts 380.000 mensen. Toch heeft dit er niet voor gezorgd dat haar potentieel slechts gedeeltelijk kon worden benut, in tegendeel. Niet alleen zij die op zoek zijn naar een romantische bestemming voor een citytrip, maar ook de rasechte cultuurliefhebber zal in dit sprookjesachtige stadje in Noord-Italië absoluut aan zijn of haar trekken komen.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

De bezienswaardigheden van de ‘Rode Stad’

Er zijn heel wat bijzondere kenmerken waar Bologna over beschikt die meteen in het oog springen op het moment dat je deze bijzondere stad gaat bezoeken. Eén van deze kenmerken is de rode gloed die ze uitstraalt. Ze wordt veroorzaakt door de rode dakpannen welke op elk dak in de stad zijn terug te vinden. In het bijzonder op het ogenblik dat je bijvoorbeeld op een panoramische locatie staat valt dit enorm op. De rode gloed die je dan zal aanschouwen geeft deze romantische stad in Noord-Italië zomaar een extra aantrekkelijke aanblik. Ben je vooral benieuwd naar alle culturele hoogtepunten die Bologna voor jou in petto heeft? Het spreekt voor zich dat we je deze ook niet willen onthouden!

Zoals reeds aangegeven kan je tijdens je verblijf in Bologna kennismaken met tal van verschillende bezienswaardigheden. Misschien wel de belangrijkste is de Basiliek van San Petronio. Deze parel op vlak van architectuur is er één die door de eeuwen heen altijd haar bezoekers heeft weten te verbazen. De bouw van de basiliek werd aangevat in 1390, maar nam uiteindelijk vele eeuwen in beslag. Ben je van plan om de Basiliek van San Petronio te bezoeken? In dat geval kom je meteen ook in aanraking met de tweede bezienswaardigheid van de stad. Het gaat hierbij om het ‘Piazza Maggiore’, het grote plein van de stad. Andere bezienswaardigheden die je tijdens je citytrip naar Bologna niet over het hoofd mag zien zijn onder meer het ‘Teatro Anatomico’ evenals de ‘Due Torri’. Deze twee torens torenen statig boven de stad uit en zijn daardoor uitgegroeid tot het absolute symbool van Bologna. Wil je tijdens je bezoek aan Bologna ook even wat natuurschoon aanschouwen? In dat geval mag ook een bezoekje aan de ‘Giardini Margherita’ niet op je planning ontbreken!

Het klimaat van Bologna

Wanneer je één van de mooiste steden van Italië wil gaan bezoeken spreekt het voor zich dat je ook graag rekening zal willen houden met het weerbeeld dat je kan verwachten. Op dit vlak moet het gezegd dat Bologna een stad is die over een zeer gematigd klimaat beschikt. Dit zorgt er voor dat je er (haast) nooit te maken zal krijgen met extremen in temperatuur in neerslag, maar daar staat wel tegenover dat het verschil met Nederland en België vaak niet zo groot is. Gemiddeld is het er dan ook slechts een vier à vijf graden warmer dan in onze regio. Dit betekent ook dat er tijdens de wintermaanden zomaar sneeuw kan vallen in Bologna. De rode stad bedekt onder een extra romantisch, wit laagje sneeuw? Het kan er zomaar voor zorgen dat jouw citytrip naar Bologna nog mooier wordt!

Een bijzondere stad die uitnodigt om te ontdekken

Italië kent heel wat prachtige steden waarvan enkelen internationaal stevig in de kijker worden geplaatst. Bologna mag dan wel enigszins in de schaduw staan van toeristische kleppers als Rome en Milaan, dat neemt niet weg dat ze haar bezoekers werkelijk heel wat moois te bieden heeft. Ben jij dus met andere woorden ook op zoek naar een bijzondere bestemming onder de Italiaanse zon om te vertoeven? Wil je bovendien graag een vleugje extra romantiek geven aan je volgende citytrip? Dan is Bologna het overwegen absoluut meer dan waard!

Citytrip Bologna tips

Bologna is een eerder kleine stad en in twee dagen werden de hoogtepunten van de stad wel bezocht. Het verblijf kan men aardig rekken door de omgeving uit te kammen. Onder andere Verona en Firenze liggen op ongeveer een uur met de trein en beiden zijn het ook prachtige steden. In dat opzicht is het verstandiger om 4 à 5 dagen te boeken in Firenze en dan telkens een daguitstap te maken richting Bologna en Verona. Op voorhand treinkaartjes boeken is de boodschap.

Goedkoop op citytrip?

Zin in een stedentrip? Vind een goedkope citytrip in Europa bij Bebsy.be of bij Prijsvrij.be

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be