Overweeg je een citytrip naar Berlijn? De stad wordt gezien als één van de groenste steden van Europa en is de ideale bestemming voor wie op zoek is naar een combinatie van hip, trendy en historisch. Ontdek hier enkele interessante tips om je tijdens jouw stedentrip op een efficiënte manier te verplaatsen.

Metro

De metro is de snelste manier om in Berlijn van punt A naar punt B te reizen. Een ov-kaartje kan je kopen in elk metrostration. Hiermee kan je gedurende twee dagen onbeperkt gebruik maken van de U-en S-Bahn. De U-Bahn rijdt voornamelijk ondergronds, en de S-Bahn bovengronds. Leuk om te weten is dat je met een ov-kaartje ook toegang hebt tot diverse musea tegen een gereduceerd tarief.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Taxi

Heb je te veel baggage om mee te nemen op de metro? Dan is de taxi een goed alternatief. Steek eenvoudigweg je hand op en de typisch crèmekleurige taxi’s brengen je zo naar je bestemming. Ben je in het bezit van een smartphone? In Berlijn kan je een taxi bestellen via de iPhone applicatie ‘Taxi Berlin’. Houd er wel rekening mee dat een taxi niet de meest voordelige manier is om je te verplaatsen.

Tip: Vraag de chauffeur om een ‘Kurzstrecke’ als je rit minder dan twee kilometer bedraagt. Zo geniet je van een speciaal tarief en reis je voor slechts €4. Let wel, dit tarief geldt enkel wanneer je een taxi aanhoudt, en dus niet vertrekt vanop de standplaats.

Bus 100

Vermijd de toeristenbus en wees een echte Berliner en kies voor een gunstig alternatief. Neem bus 100 en rijd voorbij de mooiste bezienswaardigheden van Berlijn. Ook hier kan je gebruik maken van een ov-kaartje.

Fiets/Segway

Wil je de stad op een meer sportieve manier ontdekken? Na Amsterdam is Berlijn de ideale citytrip bestemming om te verkennen met de fiets. Je kan een speciale fietskaart kopen ‘Berliner für Radfahrer’ en zo ten volle genieten van de groene natuur midden in de stad. Een absolute aanrader is een fietstocht langsheen de voormalige Berlijnse Muur.

Tip: Wil je Berlijn verkennen op een unieke manier? Dan kan je een Segway huren. Maak jouw reservatie eenvoudig online via citysegwaytours.com/berlin.

Trabi Safari

Ongetwijfeld de meest unieke manier om Berlijn te ontdekken is door een ritje te maken doorheen de stad in een echte oude Trabant. Tijdens de route wordt toeristische informatie automatisch afgespeeld via de intercom. De Trabi Safari is duurder dan het openbaar vervoer, maar het blijft wel een onvergetelijke ervaring. De Trabi Safari vertrekt vlak achter de Potsdamer Platz. Koop wel vooraf je kaartjes

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be