Het openbaar vervoer in Berlijn is goed georganiseerd. Je kan er bussen, taxi’s, metro en trein vinden die je van de ene plek naar de andere in de stad kunnen brengen. Als je op bezoek bent, een citytrip aan het maken bent, dan is het handig om een ticket aan te kopen waarmee je voor de ganse periode kan reizen. Elke dag een ticket nemen voor de bus kan je duurder uitkomen. En je moet steeds de moeite doen om aan het loket te staan en een dagkaart te kopen.

Maak het jezelf dus makkelijk als je Berlijn bezoekt, zo verlies je minder van je kostbare tijd en kan je meer zien van de stad. Je spaart ook nog wat geld uit, op die manier kan je het spenderen aan een lekkere maaltijd. Je reistijden hangen natuurlijk wat af van de ligging van je hotel. Er zijn er heel veel waar je keuze uit hebt, dus kies zorgvuldig. De hotels in centrum Berlijn zijn vaak volzet, net omdat ze dicht bij alle bezienswaardigheden liggen. Berlijn wordt jaarlijks door heel veel toeristen bezocht dus je zal niet de enige zijn die er rondloopt.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Wat zijn nu precies de kosten van het openbare vervoer, we geven enkele voorbeelden:

  • Vier tickets voor korte afstand kosten je € 5,60
  • Voor zone AB, 4 normale tickets komt op € 9,00
  • Een dagkaart, geldig voor één dag in Berlijn, zone A en B komt op € 7,00.

De prijzen vallen dus zeer goed mee als je makkelijk van de ene plek naar de andere wil. Een taxi werd in de inleiding van dit artikel ook als openbaar vervoer vermeld, maar dat komt natuurlijk een pak duurder uit. Al is het hier voor het gemak dat je extra moet betalen. Het kan bij momenten wel een goede oplossing zijn.

Er zijn drie zones voor het openbaar vervoer in Berlijn. Zone A is voor de binnenstad, zone B is voor de buitenwijken. En zone C, hier kan je luchthavens vinden. Als je de bezienswaardigheden en het centrum wil bezoeken is een ticket voor zone A en B voldoende.

Er is een handige routeplanner van de tramlijnen beschikbaar in elk hotel. Vraag hier zeker naar als je aankomt aan je hotel. Zo weet je precies waar je moet uitstappen en wat de snelste routes zijn naar de leuke plekken.

Je kan tickets kopen in de daartoe bestemde kaartjesautomaten. Te vinden in elke stationshal, maar ook bij de buschauffeurs of via de smartphone.

Heb je een vroege afspraak of wil je nog ergens laat naartoe? Je geraakt er met het openbaar vervoer in Berlijn, want zij rijden vanaf 4 u ’s ochtends tot 12u ’s avonds.

Vraag je bij aankomst dus zeker de kaart waar de tramzones op vermeld staan. Hierdoor kan je snel een planning maken van welke bezienswaardigheden waar liggen. Op die manier plan je je citytrip in Berlijn zo efficiënt mogelijk in en verlies je geen tijd aan het reizen via openbaar vervoer.

Ook interessant om te lezen:

Citytrip Berlijn
Bezienswaardigheden Berlijn
Hotels in Berlijn

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be