De zoektocht naar een geschikte bestemming bij de organisatie van een stedentrip verloopt altijd ietwat moeilijk. Telkenmale komen de grootsteden in beeld en de ietwat onbekendere steden krijgen nauwelijks aandacht. Bij die grotere steden kan men zich ook een goed beeld vormen. Bij Parijs denkt men aan de Eiffeltoren. Rome staat gelijk aan het Colosseum en Barcelona staat in het teken van Gaudi. Hoogtijd om de iets minder goed gekende plekken op deze aardbol wat aandacht te schenken. In dit artikel komt Ljubljana aan bod.

De hoofdstad van Slovenië zal bij niet velen een belletje doen rinkelen. De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat de stad ook geen echte grootstad is. Na een dag ronddwalen heb je het allemaal wel gezien. Gelukkig valt er een hoop te beleven in de directe omgeving en dat maakt de trip wel de moeite. Ljubljana geniet trouwens van een centrale ligging in Slovenië en dat maakt het plannen van een uitstap gemakkelijk.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

De bezienswaardigheden van Ljubljana

De actie gebeurt allemaal rond het centrale plein: Prešernov trg square. Kenmerkend zijn de rode kerk, maar zeker ook de 3 bruggen over het water. Het oude centrum wordt zo aan het nieuwe centrum verbonden. De rivier de
Ljubljanica stroomt door de stad. Aan de oevers kan men een hoop eet- en dranktenten opmerken. In het hoogseizoen zitten de tentjes afgeladen vol.

Het oude centrum is niet echt groot en de bezienswaardigheden zijn dan ook allemaal te voet bereikbaar. Vergeet zeker volgende zaken niet te ontdekken:

  • de central market. Een markt waar men grotendeels verse lekkernijen kan aankopen. Ook lokale producten worden aan de man gebracht.
  • Vlakbij de markt kan men de Iron Bridge opmerken. Beelden van draken versieren de brug.
  • Tivoli City Park is een gigantisch stadspark.
  • Bij een historische stad hoort uiteraard een kasteel. het kasteel van Ljubljana.
  • Nationale Universiteitsbibliotheek.

Citytrip naar Ljubljana

De stad op zich is zeker een tripje waard. Het is echter niet aan te bevelen om speciaal voor de hoofdstad van Slovenië te vliegen richting het land. Interessanter is om met de wagen af te zakken richting Slovenië. Daar kan men dan vertoeven bij het meer van Bled of het meer van Bohinj. Een daguitstap richting de hoofdstad mag dan zeker op het programma staan. De rest van de tijd kan men dan de Sloveense natuurpracht ontdekken.

Andere leuke uitstappen zijn de volgende: Vintgar kloof, Postonja Caves en het Predjama kasteel. Alles is met de wagen vlot bereikbaar.

Goedkoop op citytrip?

Zin in een stedentrip? Vind een goedkope citytrip in Europa bij Bebsy.be of bij Prijsvrij.be

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be