Bij de zoektocht naar een uitdagende bestemming zal men vaak terugvallen op het bekende. Ik was bijvoorbeeld vroeger gewend om samen met mijn ouders naar Oostenrijk te trekken. De natuurpracht is er waarlijk prachtig. Jaren later trok ik nog geregeld naar Oostenrijk om er te gaan wandelen. Personen die een avontuurlijke wandelvakantie zoeken kunnen het toevlucht eens nemen tot het onbekendere buurland Slovenië. Qua bereikbaarheid loopt het allemaal gelijkaardig. Om rond te toeren in Slovenië dient wel een vignet te worden aangeschaft en ook aan de grensovergang met Oostenrijk (Karawankentunnel) dient men te betalen.

Eenmaal in Slovenië kan men direct rijden richting een paradijs: het meer van Bohinj. Het ligt zo’n 20 kilometer verwijderd van het populaire meer van Bled. Het land is nog in volle toeristische ontwikkeling. Vaak zal men aan de afrit van de snelweg stapvoets rijden tot aan het meer van Bled. In het hoogseizoen kunnen de wegen en de steden de (binnenlandse) toeristen niet aan. Filevorming en een gebrek aan parkeerplaatsen op de hotspots zijn dan ook de gebruikelijke ongemakken. Eenmaal aangekomen aan het meer van Bohinj zal men volgend beeld hebben:

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Het meer is prachtig. In de zomer komen er een hoop personen afkoeling zoeken. In de buurt kan men meerdere bergen opmerken. In de winter brengt de kabellift je richting het skistation Vogel. In de zomer worden de liften gebruikt door wandelaars. Op het skistation kan men genieten van een mooi zicht op het meer en daar starten ook enkele uitdagende wandelingen. Het meer maakt overigens deel uit van Triglav National Park. De hoogste berg – Triglav, 2864 meter – beklimmen betekent een meerdaagse trektocht.

Een wandeling langs het meer (5 kilometer) levert een hoop mooie vakantiefoto’s op. Na een wandeldag kan men ’s avonds aan het meer heerlijk uitrusten. De centrale ligging van het meer van Bohinj maakt het regelen van uitstapjes vrij gemakkelijk. De populairste plek van het meer is Ribčev Laz. Daar kan men een supermarkt, een informatiepunt en enkele restaurants opmerken. Voor de rest is het vrij kalm rond het gigantische meer. Voorlopig toch nog ..

Meer ontdekken in Slovenië

Het buurland van Oostenrijk heeft trouwens wel wat meer te bieden dan de twee meren en wat bergen. Het is een veelzijdig land met een prachtige kustlijn. Het gevarieerde natuurlandschap is dus voor menig toeristen interessant. Ook enkele steden zijn een culturele trip waard. Hoofdstad Ljubljana is klein en charmant en absoluut een daguitstap waard. De centrale ligging van de hoofdstad in het land maakt het plannen van een citytrip naar Ljubljana eenvoudig. Ook de historische kuststad Piran is een streling voor het oog.

Een autovakantie richting Slovenië staat dus gelijk aan een veelzijdige vakantie. Personen die graag vertoeven in de natuur kunnen gemakkelijk meerdaagse bergtochten plannen en ook cultuur opsnuiven kan in één van de mooie steden.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be