Gent is een heel gezellige stad waar je je makkelijk een heel weekend kunt vermaken. Er is altijd wel iets te zien of te doen, en wanneer het zonnetje schijnt is het heerlijk om langs het water te wandelen of te zitten. Er hangt altijd een gezellige sfeer, en dat komt vooral door de cultuur en de mooie gebouwen. Laten we een kijkje nemen bij de culturele hoogtepunten van de mooie stad Gent.

Gravensteen

Er is maar één middeleeuwse burcht in Vlaanderen met een vrijwel intact verdedigingssysteem. Je raad het al, deze zul je vinden in Gent. Gravensteen is dan ook zeker een bezoek waard tijdens je citytrip, vooral omdat je zo’n burg niet snel ergens anders zult tegenkomen. Tijdens de zomermaanden is het hier redelijk druk, dus dat is iets waar je rekening mee kunt houden.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Je kunt verschillende delen van de burcht bezoeken, waaronder de paardenstallen, de grafelijke residentie en zelfs de donjon!

De School van Toen

Dit is een erg leuk museum voor het hele gezin. Het gaat er over de geschiedenis van het (stedelijk) onderwijs. De grote collectie zal menig oudere bezoeker aan hun oude school doen herinneren. Kinderen kunnen zien hoe hun opa’s en oma’s vroeger naar school gingen, en hoe de klaslokalen eruit zagen.

Huis van Alijn

Hier zie je alles dat te maken heeft met tradities, gewoontes en rituelen van vandaag of van lang geleden. Het helpt je terug te denken aan vroeger, maar doet je ook denken over hoe je vandaag in het leven staat. Het is een zeer aparte ervaring om de foto’s, bewegende beelden en objecten te bekijken. Je zult zien dat alledaagse dingen voor iedereen persoonlijk zijn, maar toch ook weer niet helemaal.

Belfort van Gent

Belfort van Gent

Deze toren van wel 95 meter hoog staat in het centrum van Gent. Samen met de Sint-Niklaaskerk en de Sint-Baafskathedraal behoort deze tot de Gentse torenrij. Het is niet 100% duidelijk wanneer de bouw is gestart, maar men vermoedt dat dit in het jaar 1313 was. In het STAM kun je een ontwerptekening van Jan van Haelst bekijken. Dat is heel wat anders dan de tekeningen die tegenwoordig worden gemaakt! Rond 1380 stond er een voorlopige houten torenbekroning op de toren. Echter is de torenspits sindsdien meerdere malen aangepast.

Sint-Baafsabdij

In de 7de eeuw werd de abdij opgericht als christelijke missiepost. Uiteindelijk is het een machtige abdij geworden, die echter later door Keizer Karel werd afgebroken. Er kwam een Spanjaardenkasteel voor in de plaats.

Het is niet iets dat de meeste toeristen op hun lijstje zetten, omdat het geen zeer bekende bezienswaardigheid is. Juist daarom is het leuk om deze mooie plaats eens te bezoeken.

Tussen april en november worden er diverse activiteiten georganiseerd door De Buren van de abdij. Je kunt deze plaats op zondagnamiddag gratis bezoeken, van 13 uur tot 18 uur. Ook voor plantenliefhebbers is dit een echte aanrader. Er zijn namelijk zo’n 150 wilde planten geïnventariseerd!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be