Het Verenigd Koninkrijk is een land in West-Europa. In principe bestaat het uit 4 delen: Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. De hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk is London, de taal Engels en betalen doe je er met de pond.

Het klimaat in het Verenigd Koninkrijk

Over het algemeen is het Verenigd Koninkrijk een zeer nat land. Het regent er redelijk vaak, maar toch kan de zon er ook wel schijnen. In Schotland en Wales valt er wel meer regen dan in Engeland, maar het valt al bij al wel nog mee. De temperaturen zijn er nooit echt superwarm, maar dat doet zeker niet af aan het plezier en de sfeer van het Verenigd Koninkrijk.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Avontuur in Londen

London, Verenigd Koninkrijk

Shoreditch is de meest trendy wijk van Londen. Het is dé plaats om uit te gaan en veel jongeren spenderen hier hun avond. Eten en drinken, daar is er in Shoreditch zeker geen tekort aan!

Notting Hill is niet alleen een prachtige film, het is ook een superleuke wijk in de hoofdstad. Je vindt er veel Victoriaanse huizen en leuke winkeltjes. In augustus heb je hier het Notting Hill Carnival waar je volop kan meegenieten van de Caraïbische cultuur. In Portobello Road heb je een grote antiekmarkt die wekelijks honderden bezoekers lokt.

Als je Londen liefst eens van bovenaf ziet, kan dat in de London Eye. Dit reuzenrad is zo’n 135 meter hoog en is ideaal om Londen in z’n geheel te zien. ’s Avonds is het extra mooi, maar ook overdag is het uitzicht dat je daarboven hebt formidabel.

Avontuur in de rest van het land

In het Verenigd Koninkrijk heb je enorm veel kansen om indrukwekkende wandelingen te maken. De natuur is er zo mooi dat je er nooit genoeg van kan krijgen. Eén van die prachtige routes is Winnatt’s Pass. Hij wordt meestal gebruikt door fietsers, maar ook als wandelaar kan je er zeker je hart kwijt.

Een ander prachtig stukje natuur is de Jurassic Coast. Dat is een deel van de zuidkust van Engeland dat sinds 2001 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. De hoogste klif in de Jurassic Coast is de Golden Cap. Die steekt zo’n 191 meter boven de zee uit en is redelijk indrukwekkend om op te staan.

Brighton is één van de bekendste steden van het Verenigd Koninkrijk. Net zoals in Notting Hill kan je er heel wat Victoriaanse gebouwen spotten en er is ook een pier met daarbovenop een attractiepark. Er is ook nog een andere pier, de West Pier, die tegenwoordig eigenlijk alleen nog maar een ruïne is.

Dit was nog maar een voorsmaakje, want het Verenigd Koninkrijk heeft nog zo veel meer te bieden. Zin om zelf eens te gaan kijken? Dan kan je hier eens kijken welke last minutes er momenteel beschikbaar zijn.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be