Italië is een prachtig schiereiland in de vorm van een laars in hartje Europa. Naast zijn topkeuken met pasta’s en pizza’s, heeft het land ook een enorm rijke geschiedenis. Heel veel van wat wij vandaag kennen, vindt zijn oorsprong in Romeinse tijd. Rome is de grootste stad en meteen ook een van de meest bekende de hoofdsteden ter wereld.

Aan welk klimaat en landschap kan je je verwachten?

Het landschap is zeer gevarieerd. Wie voornamelijk geïnteresseerd is in zon, zee en strand zal er zeker aan zijn trekken komen. Ben je iets avontuurlijker ingesteld en wil je wel een vulkaan beklimmen of een wandeling maken in de Alpen? Italië heeft het allemaal. Of ben je toch eerder een citytripper? In Rome, Venetië, Milaan of Firenze ga je zeker je dosis cultuur kunnen vinden.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Als je niet zo goed kan tegen temperaturen die kunnen oplopen tot 30°C, dan kan je best in de lente of herfst naar Italië afreizen. Het hangt er natuurlijk ook vanaf waar je op het schiereiland wil rondtrekken. De thermometer kan in de maanden juni, juli en augustus gemakkelijk temperaturen aangeven tot 40°C in het zuiden van het land. Trek je echter naar hoger gelegen gebieden, dan kan de temperatuur al gauw zakken tot 20°C. Het is dus belangrijk dat je aangepaste kledij voorziet.

Rijke geschiedenis

St. Peter's Kathedraal, Italie

Een groot deel van wat we vandaag kennen, vindt  zijn oorsprong bij de Romeinen. Riolering, kalender, wegen, kranten,… Alleen al daarvoor is het al de moeite om eens een kijkje te nemen in het land van de voorouders waaraan we zoveel te danken hebben. In Rome kan je natuurlijk pronkstukken zoals het Colosseum, de Trevifontein en het Forum Romanum bezoeken. Maar ook de Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad, de Sixtijnse Kapel en het Pantheon zijn zeker de moeite.

Buiten Rome kan je een bezoekje brengen aan Napels en Pompeii, het stadje dat in 79 n.Chr bedekt werd door een dikke laag vulkanische as en lava. Veder kan je kan gaan rondvaren op de kanalen van Venetië. Het is één van de meest romantische steden ter wereld, hoewel er in de zomer blijkbaar nogal een geurtje kan hangen. Voor de fashionliefhebbers is natuurlijk Milaan. En in Verona, een kleiner stadje in het noorden van het schiereiland, kan je Julia’s balkon terugvinden.

Vliegen naar Italië

Italië heeft verschillende luchthavens waarvan Roma-Fiumicino een van de populairste is. De luchthaven ligt namelijk op zo’n 30 kilometer van Rome. Maar er zijn nog andere uitvalsbasissen. Zo kan je onder andere vliegen op Milaan, Napels, Bologna en Venetië.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be