Luik is een gezellige Belgische stad die ligt in het noordoosten van België (Wallonië). In dit gebied wordt dan ook voornamelijk Frans gesproken. De stad heeft bijna 200.000 inwoners en behoort daardoor tot de 5 grootste steden van België qua bevolkingsaantal.

Hoewel Luik in principe niet bekend staat als echte shopstad zijn er toch wel voldoende leuke winkels en vestigingen van grote warenhuizen waar je leuk kan winkelen. Je kunt ook een bezoekje aan Luik brengen als je het historisch centrum van de stad wil gaan verkennen. Je vindt hier onder andere leuke bezienswaardigheden zoals musea en vele gezellige pleinen met leuke restaurants en bars. Wil je echt voor het shoppen naar Luik gaan, dan moet je zijn in de wijk ‘Le carré’.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Grote winkelcentra

Luik shopping

Wanneer je in deze Waalse stad op bezoek bent en je wil leuke kleding kopen, ga dan zeker een kijkje nemen bij één van de twee grote winkelcentra. Het bekendste overdekte winkelcentrum van Luik kan je vinden aan de Place Saint Lambert. Hier zitten diverse grote winkelketens verspreid over meerdere verdiepingen. Een ander groot winkelcentrum ligt aan de andere zijde van de Maas nabij het RTBF gebouw. Bij dit winkelcentrum heb je de mogelijkheid om in 120 verschillende winkels iets te kopen.

Natuurlijk zijn er in Luik ook voldoende andere kleine lokale winkeltjes met leuke spullen. Voor de liefhebbers van markten is er de ‘La Batte’ markt. Iedere zondagmorgen wordt er langs de Maas een grote markt opgebouwd van wel 5 kilometer lang. Dit is één van de bekendste markten van België en elke zondag is het er zeer druk.

Verblijfplaats in Luik

Als je een weekendje weg gaat naar Luik en je wil een goede plek om te overnachten, boek dan een kamer in een hotelketen. Bij de kleinere hotels die niet bij een internationale keten horen ben je niet verzekerd van een goede kamer. De meeste hotels behoren tot een internationale keten en hier krijg je zeker waar voor je geld.

Eén van de beste hotels van de stad is het Ramada Plaza Liège City. Dit hotel is te vinden in het centrum van Luik en dit is eenvoudig te bereiken vanaf de snelweg naar de stad. Over het algemeen kun je in het centrum wel een leuke verblijfplaats vinden. Als je in een appartement wil verblijven dan kun je ook in het centrum terecht. Via Booking.com kun je de leukste appartementen bekijken in de omgeving van het centrum en direct eenvoudig boeken.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be