In Luik is er van alles te doen en te beleven. Gezellige terrasjes waar je een echt Belgisch biertje kunt drinken is misschien het eerste dat in je opkomt. Maar wist je dat de grootste markt van België in Luik is?

Je kunt je makkelijk een hele dag vermaken in deze leuke stad. Ga bijvoorbeeld wandelen in de glooiende heuvels van het prachtige landschap om daarna te dineren in een van de vele toprestaurants welke Luik bezit. Laat je verrassen in Luik met afwisselende activiteiten die je kunt doen.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Zwembad: La Cité Miroir

Nee, we gaan niet zwemmen, maar heb je wel eens over de bodem van een leeg zwembad gelopen? Nu is je kans dit te kunnen doen, dit schitterende gebouw is gebouwd in een Interbellum stijl met veel bogen, glas en staal. Tien jaar geleden is het zwembad gesloten om enkele jaren later in de oude staat hersteld te worden. Tegenwoordig wordt het niet meer als zwembad gebruikt, maar worden er op de bodem van het zwembad wisselende tentoonstellingen gehouden. De prachtige oude tribunes zijn een lust voor het oog.

Op zondag vroeg uit de veren: La Batte

De grootste markt van België is wel 3 kilometer lang, en ligt langs de Maas. Heel veel mensen doen hier hun wekelijkse boodschappen. Een echte markt met uiteraard fruit, vlees en vis, maar er zijn ook kant en klare lekkernijen te koop. Spaanse churros, Griekse olijven, vleeswaren en kazen, je kunt het niet bedenken of het is verkrijgbaar op deze gezellige markt. Bij de aangrenzende cafés kun je op een van de vele terrassen even neerploffen om uit te rusten met een lekker drankje.

Op zoek naar de Impasse de L’Ange

Het is even zoeken, maar aan de straat Rue Hors Château vind je naast de vele antiekwinkeltjes en restaurantjes ook een paar hofjes. Te herkennen aan de blauwe bordjes die boven de ingang hangen. L’Impasse is een van de mooiste hofjes, weelderige bloembakken, klimplanten en voor de huisjes kleine zitbankjes in een oase van rust. Als je door de hofjes loopt vallen vooral de schattige kleine huisjes op.

Liege

Musée des Beaux Arts

Sta je buiten te kijken naar het gebouw dan lopen de rillingen over je rug, je vraagt je misschien wel af bij welk lelijk gebouw je terecht bent gekomen. De jaren ’80 architectuur zet je aan het twijfelen of je wel bij het goede gebouw bent belandt. Maar eenmaal binnen ben je dit al snel vergeten, het museum heeft een geweldige collectie werken van artiesten uit de regio. Vanaf de middeleeuwen tot vandaag, de werken over het leven van alledag in vervlogen tijden maken indruk op je.

Bij Le Saint Grégory lunchen

Elke stad heeft zijn eigen specialiteit, in Luik hebben ze bijvoorbeeld van gehaktballetjes een ware delicatesse gemaakt. Heel veel restaurants in de stad hebben de zogenaamde “boulettes” op de kaart staan. Le Saint Grégory heeft de afgelopen twee jaar de prijs gewonnen voor de beste “boulettes”. Na een lekker bord met friet, salade en uiteraard gehaktballetjes kun je er weer tegenaan. Zo’n warme lunch is heerlijk tijdens een citytrip, want je zult de energie nodig hebben om de rest van de dag nog meer leuke dingen te ontdekken in Luik!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be