Hoofdstad van de smaak wordt Hasselt ook wel genoemd, maar er is nog veel meer te beleven in deze Belgische stad. Een leuk sfeervol centrum met Hasseltse lekkernijen, gezellige terrasjes en niet te vergeten de heerlijke Belgische bieren die er in overvloed zijn. Dat klinkt als een heerlijk dagje weg in eigen land!

Hasselt heeft ook veel natuur om van te genieten, ga je met ons mee kriskras door Hasselt om deze stad te ontdekken?

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Kijk je ogen uit bij de mooiste Street art

In Hasselt en omgeving is er heel veel mooie Street art te vinden. Als je op zoek gaat naar de straten waar de kunst allemaal is te bewonderen ben je al snel onder de indruk. Er zijn zelfs speciale wandel en fietsroutes georganiseerd waar je aan kunt deelnemen, deze routes brengen je langs maar liefst 60 kunstwerken. Een must als je in Hasselt bent!

Ook Japan vind je in Hasselt

Japanse tuin Hasselt

De Japanse tuin van Hasselt is 2,5 hectare groot, en hierbij de grootste Japanse tuin van Europa. Verschillende watervallen, een traditioneel Japans theehuis, koikarpers en bruggen geven je het idee dat je echt even in Japan bent. Kom tot rust bij een van de vele eetkraampjes in de prachtige natuur. De Japanse stad Itami heeft de tuin geschonken aan Hasselt, dit door de vriendschapsband die de steden hebben. Hasselt heeft op zijn beurt Itami een Belgische Torenbeiaard geschonken.

Shoppen in de leukste winkelstraten van Hasselt

In Hasselt shoppen betekent meer dan alleen maar kijken naar leuke kleding, je hebt er verschillende winkeltjes waar je leuke gadgets kunt vinden. Maar ook de grote winkelketens zijn er uiteraard te vinden. De naam hoofdstad van de smaak doet Hasselt eer aan, je komt ook vele winkeltjes tegen waar je Hasseltse speculaas, pralines, en bijvoorbeeld koffiebonen kunt kopen. Bij een aantal winkels krijg je zelfs een cadeautje dat je op kunt halen met de 48 uur kaart. Als je deze kaart gebruikt tijdens je bezoek aan Hasselt, kijk dan van te voren goed waar je gratis cadeautjes op kunt halen.

Even uitpuffen op een van de vele terrasjes

Rondom de kathedraal en de Grote Markt heb je heel veel leuke terrasjes waar je wat kunt drinken. Laat het weer te wensen over, dan geen nood. Bij BRUUT, een supergezellige food en cocktailbar in het centrum, kan je ook genieten van een drankje of wat te eten. Een ander alternatief is het Radisson Blu hotel. In de skylounge van het luxe hotel, op 65 meter hoogte, heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Voordeel en cadeautjes met de 48 uur kaart

Blijf je langer dan een dag in Hasselt, dan is het aan te raden de 48 uur kaart te kopen. Je krijgt korting bij veel activiteiten, je mag gratis met het openbaar vervoer in Hasselt, je krijgt gratis toegang tot de Japanse tuin, en bij veel restaurants ontvang je een gratis drankje of een ander leuk cadeautje. Ook winkels doen mee, gratis speculaas of een gratis paar oorbellen bijvoorbeeld horen er allemaal bij. De kaart kost €19,50.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be