Bij ‘Palma de Mallorca’ denk je waarschijnlijk meteen aan feestende jongeren, een overdaad aan drank en uit liggen brakken aan de costa. Gelukkig is dit eiland veel meer dan dat. Als je er nog nooit eerder bent geweest, moet je deze dingen sowieso bekijken en doen. Het is een geweldige bestemming voor een familievakantie.

Een kustwandeling maken

Mallorca is een waar wandelparadijs. Maak een hike langs de kust en geniet van bijvoorbeeld het gebergte Serra de Tramuntana. Je kunt ook langs het strand van Portals Vells lopen. Je komt dan uit bij de vuurtoren vlakbij Cap de Cala Figuera. Om de route af te leggen, moet je ongeveer 3 uur uittrekken. Waarschijnlijk kun je onderweg geen praatje met iemand maken, want het is nogal afgelegen. Wel geniet je van de mooiste verborgen stranden, blauw water, wat baaitjes en reusachtige kliffen.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Parc natural de Mondragó

Op het zuidoosten van het eiland ligt het natuurpark van Mondragó. Het park wordt gekenmerkt door de mooie baaien, het witte zand en super helder water. Het zou zo een foto uit een reisblad kunnen zijn. In het natuurpark kom je weer even helemaal tot rust (als je wel hard gefeest hebt) en ook een wandeling maken is een goed idee.

Wel een waarschuwing voor de vaste bewoners van dit park. Dat zijn namelijk vleermuizen, schildpadden en slangen. Maar daar is het dan ook een natuurpark voor.

Porto Cristo

Porto Cristo is een idyllisch dorpje. Het is een vissersdorpje, met een haven en verschillende leuke cocktail- en wijnbarretjes. Ook is er een stadsstrand waar je aardige foto’s kunt maken. Ken je die foto’s met krijtstenen kustlijnen? Die worden onder meer hier gemaakt.

Op zondag kun je in dit dorpje naar de markt. Daar worden dan lokale producten verhandeld. Bij de grot Cuevas del Drach kun je iedere avond genieten van een klassiek concert.

Het uitzicht bekijken bij een museum

Es Baluard is het museum voor de moderne kunst. De tentoonstellingen zijn niet echt kindvriendelijk, dus je kunt hier beter een keertje met z’n tweetjes of in je eentje naar toe gaan. Het is een goed bewaard geheim dat je hier een fantastisch uitzicht hebt op de rooftop van het museum.

In het museum zelf wordt niet echt goed aangegeven dat je naar het dak kunt, en dat is jammer. Het uitzicht is namelijk zeer de moeite waard. Daarom is het een goed idee om iedere trap te proberen, tot je op het dak van het museum staat.

Maak een roadtrip!

Mallorca roadtrip

Mallorca is een groot eiland, waar veel te zien is. Daarom kunnen we je van harte aanraden om een roadtrip te maken met een huurauto. Het eiland is 3640 vierkante kilometer groot, dus probeer dat maar eens te fietsen.

Tijdens je roadtrip kom je van alles tegen: natuur, dorpjes en bezienswaardigheden. Als je door de regio Calviá rijdt, kom je ook nog bijzondere molentjes tegen. Houd de passagier zijn fotocamera alvast gereed?

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be