Portugal is een heerlijk vakantieland, zowel in de zomer als de winter. Echter is niet iedereen fan van de warme zomers in het land. Daarom geven we je hier wat uitleg over het klimaat in Portugal, en dan vooral in de prachtige stad Lissabon. Zo kun je beslissen wat de beste vakantieperiode voor jou is.

De zomer in Lissabon

De zomers in Lissabon, zijn zoals overal in Zuid-Europa, best warm. Gemiddeld wordt het zo’n 28 graden. De zon schijnt in deze periode gemiddeld 11 uur per dag, en het regent zelden. Het is echter goed mogelijk dat de temperaturen oplopen tot zo’n 35 graden. De zon is fel, en de UV-index is hoog (8 à 10). Zonnebrand crème is dus geen overbodige luxe tijdens je vakantie.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Juli en augustus zijn trouwens de warmste maanden. Dit zijn ook de drukste maanden, omdat er door de schoolvakanties veel mensen deze periode kiezen voor hun vakantie.

Het kan best benauwd aanvoelen in de stad, vooral wanneer het druk en warm is. Als je daar niet goed tegen kunt, kun je beter in de lente of de herfst Lissabon bezoeken. Het is dan nog erg lekker weer, maar een stuk rustiger.

Let op: In de zomer zijn er regelmatig bosbranden in Portugal, check dus regelmatig het lokale nieuws om gevaarlijke gebieden te vermijden.

De lente in Lissabon

In februari begint het al flink op te warmen in Portugal. Het wordt dan gemiddeld 16 graden overdag. De zon schijnt echter maar zo’n 5 uur per dag, en er kan soms aardig wat regen vallen.

Vanaf mei wordt de regen een stuk minder, en ligt de gemiddelde maximum temperatuur op 22 graden. Met gemiddeld 9 uren zon per dag is dit een fijn moment om de stad te bezoeken. Vooral voor gezinnen met (jonge) kinderen is het reizen in de lente aangeraden.

Regen in Lissabon

Van oktober tot en met december valt er gemiddeld meer dan 200 mm neerslag per maand. Maart, mei, juni, juli, augustus en september zijn de maanden met de minste neerslag.

In de winter naar Lissabon

Omdat de temperaturen zelfs in de winter zelden onder de 5 graden komen, is het lekker overwinteren in (de buurt van) Lissabon. Wel moet je rekenen op wat flinke regenbuien. Als je in deze periode gaat, kun je bijvoorbeeld museumbezoeken plannen op de dagen dat het minder goed weer is. Zo kun je toch je hele vakantie genieten. Op droge dagen kun je wandelen door de stad, of iets in de regio bezichtigen.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be