Reis jij binnenkort naar Athene? Dan wil je zeker weten op wat voor weer je kunt rekenen. De temperaturen in de winter zijn uiteraard anders dan in de zomer, maar echt koud wordt het in Athene toch niet. Er heerst namelijk een mediterraan klimaat. Dat houdt in dat de temperaturen in de zomer hoog op kunnen lopen, terwijl de winters relatief mild zijn.

De zomer in Athene

Ga je in de zomermaanden naar Athene, dan kun je luchtige kleding meenemen. In de maanden juli en augustus kan het er zeker erg warm worden. Temperaturen van rond de 40 graden Celsius zijn heel normaal. Verder komen er regelmatig hittegolven voor. Vroeger was er in de zomer veel sprake van smog, maar dat wordt steeds minder. Ga je naar de oostkust, dan zou je te maken kunnen krijgen met de meltemi. Dit is een noordelijke wind die voor wat extra verfrissing kan zorgen. Dat is zeker welkom wanneer het zo’n 40 graden is!

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

De winter in Athene

Tijdens de winter kun je in Athene rekenen op een temperatuur van maximaal 12 tot 15 graden Celsius. Dat is eigenlijk de normale temperatuur die je in Nederland en België tijdens de herfst ervaart. Er zou tijdens je verblijf ook wat sneeuw kunnen vallen. Het gebeurt zelfs regelmatig dat er veel sneeuw valt. Deze is echter ook vaak net zo snel weer verdwenen. Regen is overigens ook geen vreemd verschijnsel in de Griekse hoofdstad, hoewel het er wel veel droger is dan in de rest van Europa. Het grootste deel van de neerslag valt tussen de maanden april en oktober.

Welke maanden kan ik het best naar Athene reizen?

Vraag jij je af wanneer je het best naar Athene kunt gaan? Tijdens een citytrip mag het natuurlijk niet te warm zijn, maar tegelijkertijd is het ook fijn als het wel aangenaam is buiten, zodat je lekker zonder jas op stap kunt. In Athene kun je daar zeker op rekenen in de maanden mei, juni, september en oktober. De zonzekerheid is hoog in deze maanden. De temperatuur ligt hier dan al rond de 30 graden Celsius. Dat is een prima temperatuur om door de stad te wandelen, terwijl je tijdens je vakantie ook tijd kunt maken voor een dagje strand. In de wintermaanden is het daar vaak te fris voor, maar als je alleen voor de stad komt, kun je uiteraard ook voor deze periode kiezen.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be