Stadsmuseum

Stadsmuseum

Treed in de voetsporen van de eerste koning van Griekenland, Otto tijdens je bezoek aan het Stadsmuseum van Athene. Hier woonde hij in afwachting van een groots paleis dat ter ere van de koning werd gebouwd. De imposante kunstcollectie van Otto en zijn vrouw is nog steeds te bezichtigen net zoals de kleine troonzaal en het schaalmodel van Athene uit 1842.

Adres
I. Paparrigopoulou Str.
5-7 Athens
Web
http://www.athenscitymuseum.gr/en/
Design museum

Design museum

Ben jij een grote fan van échte top designers zoals Le Corbusier, Mies van de Rohe, Gaudí en Dalí? Neem dan zeker een kijkje in het meest indrukwekkende designmuseum van de 20ste eeuw en ontdek een imposante collectie bestaande uit meubels en lampen! Bovendien is het museum gratis toegankelijk!

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Adres
Patmou 4-10
Athens
Web
http://www.athens-museums.com/guide/art-design
Nationaal Archeologisch Museum

Nationaal Archeologisch Museum

Het Nationaal Archeologisch Museum wordt vaak vergeleken met het British Museum in Londen en behoort daarmee tot één van de mooiste musea ter wereld. Cultuurliefhebbers halen hier ongetwijfeld hun hart op! Bewonder allerlei archeologische vondsten van de prehistorie tot de late oudheid verspreid over 2 verdiepingen. Niet te missen zijn de indrukwekkende fresco’s van de huizen op Thira gemaakt tijdens de Minoïsche beschaving op Kreta, het dodenmasker van Agamemnon en de beelden van naakte jongelingen uit de 6de eeuw v.C.

Adres
Patision 44
Athens 10433
Web
http://www.namuseum.gr/index-en.html

Akropolismuseum

Akropolismuseum

In 2008 opende het nieuwe Akropolismuseum zijn deuren gelegen aan de wereldberoemde site Akropolis. Het museum stelt een prachtige collectie klassieke sculpturen ten toon in 9 verschillende zalen. Niet te missen sculpturen uit het museum zijn o.a. het beeld van de Kalfsdrager, de fries en de metopen van het Parthenon en de originele Kariatiden. Bovendien betaal je slechts € 5 om een schat aan cultuur te bewonderen!

Adres
Makriyianni 2-4
Athens
Web
http://www.theacropolismuseum.gr/en
Ilias Lalaounis juwelen museum

Ilias Lalaounis juwelen museum

Dit museum opende haar deuren in 1994 voor het grote publiek. Voordien maakte de verzameling van het museum deel uit van een stichting. Het museum biedt een collectie van meer dan 4000 juwelen en microsculpturen. Het grootste deel van de collectie is van de hand van Ilias Lalounis, maar sinds enkele jaren stelt het museum ook collecties en verzamelingen van over de hele wereld tentoon. Wie door het zien van zoveel juwelen zelf graag een juweeltje koopt, kan in de museumwinkel terecht voor enkele unieke creaties!

Adres
Kallisperi 12
Athene
Web
http://www.lalaounis-jewelrymuseum.gr/
Joods museum

Joods museum

Het joods museum van Athene werd in 1977 opgericht en bevat meer dan 7.500 voorwerpen met betrekking tot de cultuur van de Joodse gemeenschap in Griekenland. Het museum heeft zowel een permanente als periodieke tentoonstellingen. Daarnaast is er ook een kunstgalerij en videokamer in het museum gevestigd. Voor Wereldoorlog II had Griekenland een heel erg grote Joodse gemeenschap. Na de oorlog was deze gemeenschap echter grotendeels uit elkaar gevallen. Ook hier besteed het museum bijzondere aandacht aan. De collectie omvat uniformen, gevangeniskledij uit de concentratiekampen, fotomateriaal en zoveel meer. Dit museum is dus zeker een bezoekje waard!

Adres
Nikis 39
Athene
Web
http://www.athens-museums.com/guide/art-design

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be