Berlijn is een prachtige stad in Duitsland en behoort tot één van de meest interessante steden van de wereld. Een echte aanrader om een keer te ontdekken. De stad heeft een rijke geschiedenis en heel veel cultuur. Als je er doorheen loopt, voel je dat het leeft. Het leuke is dat er ontelbaar veel ontdekkingsplekjes zijn. Maar hoe zorg je er nou voor dat je net de leukste niet mist? Wij helpen je op weg met de vijf allerbeste dingen om te doen.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Grunewald

Via de S-bahn bereik je eenvoudig Grunewald. Een groot park waar je de drukte van de stad helemaal achter je laat. Wandelen, fietsen of picknicken en zelfs zwemmen is er allemaal mogelijk. In het park ontdek je het heldere water van Schlachtensee of Wannsee. Heel bijzonder is de Teufelsberg; een berg gemaakt door de mens. Het is mogelijk om met een gids mee te gaan om deze berg te bezoeken.

Museum eiland

De vijf meest belangrijke musea van Berlijn vind je aan het oostelijke uiteinde van Unter den Linden. Samengebracht in Museum Island, welke een deel van het werelderfgoed van UNESCO is. Je kunt er onder andere een bezoek brengen aan het spectaculaire Pergamonmuseum. Dit is één van de eerste archeologische musea in de wereld. Maar ook het Neues museum moet je absoluut niet vergeten. Hier vind je de Egyptische buste van Nefertiti.

Mauer Park

Ontzettend divers is dit park in het hart van Prenzlauer Berg. Een uitgestrekte grasvlakte waar veel Berlijners relaxen. Elke zondag is er een vlooienmarkt waar je werkelijk van alles kunt kopen. Een fiets, voedsel of een piano, je kunt het zo gek niet bedenken of het is op deze markt te koop. Om drie uur in de middag is het tijd voor feest: het park verandert in een grote karaokebar. Gewoon lekker meedoen! Goed zingen is niet belangrijk, het gaat om het entertainment.

Fraai uitzicht op Reichstag

Met een dak volledig van glas, kun je genieten van een panoramisch zicht over de hele stad. Een mengelmoes van oude historische gebouwen en nieuwe moderne designs zie je op deze manier in één oogopslag. Extra leuk is dat de toegang helemaal gratis is. Wie niet genoeg kan krijgen van mooie uitzichten kan ook nog de snelste lift van Europa pakken. Je staat dan op de 24e of 25e verdieping van de Kollhoff Tower op Potsdamer Platz. Tevens kun je Fernsehturm of de Iconic Tower bezoeken.  Vooral deze laatste is heel indrukwekkend doordat je tot ongeveer 40 kilometer rondom kan kijken.

DDR

Een gaaf stukje geschiedenis: terug naar de DDR. Ondanks dat de Sovjet al in 1990 uit Oost-Berlijn trok, kun je nog restanten van het oude leven uit de DDR bekijken. Dit is mogelijk in het interactieve DDR museum. Daar leiden ze bezoekers door het oude leven en bieden ze de mogelijkheid een Trabant te huren. Door deze klassieke Oost-Duitse auto beleef je het voormalige DDR optimaal.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be