Naar Berlijn reizen kan je op verschillende manieren doen. Met de auto, trein of eventueel zelfs het vliegtuig. Welke manier je ook kiest, je bent altijd enkele uren onderweg maar uiteindelijk is de reis wel het belangrijkste. Berlijn is een zeer aangename stad om in te vertoeven. De mix van geschiedenis uit de Oorlog en de nieuwe moderne gebouwen lopen mooi in mekaar. Je kan er dus gerust enkele dagen in rond brengen, even de energie opsnuiven en heel wat nieuwe kennis opdoen over de Tweede Wereldoorlog en de Berlijnse muur.

Met de auto naar Berlijn

Om goedkoop naar Berlijn te gaan moet je eerst een keuze maken in de manier van vervoer. Neem je de eigen auto, dan kan dat uiteraard zonder problemen. De afstand van Brussel naar Berlijn is zo een 764 kilometer en daar doe je zonder files ongeveer 8 uur over. Een gemiddelde benzineprijs is 96 euro, maar dat is wat afhankelijk van je rijstijl, type van je auto en of je veel stilstaat door opstoppingen of files in het verkeer. Je moet er natuurlijk heel wat uren voor in de auto zitten, als je met twee bestuurders bent dan kan je mekaar afwisselen en is de last makkelijker te dragen. Leuk is dat je samen met je partner en eventueel kinderen bent, zo maak je er een echte familie uitstap van. Zorg voor voldoende drank en voedsel tijdens de autorit of stop onderweg in een restaurant om de hongerige magen te vullen.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Met de trein naar Berlijn

Nog een manier is ook over de grond, maar je zit niet aan het stuur. Dan hebben we het over de trein. Er zijn voldoende verbindingen tussen Brussel en andere steden naar Berlijn. Je vertrekt vanuit Brussel-Zuid station en je komt aan in Berlijn Hbf station. De reistijd tussen de twee stations is 6u50. Het lijkt niet zoveel minder dan met de auto, maar er is toch wel verschil op te merken. Het gemak dat je zelf niet moet opletten tijdens het rijden, je kan de volledige tijd benutten om met je familie en vrienden te praten. Dat heeft ook zo zijn voordelen. Een gemiddelde prijs met de trein komt neer op 400 euro voor twee personen. Dit kan verschillen van periode tot periode, korting tarief kunnen toepassen, weekdag of weekend. Lees meer

Vliegen naar Berlijn

De snelste reismethode is natuurlijk het vliegtuig. Voor zo een korte afstand gaan de vliegtuigen waarschijnlijk niet op volledige hoogte vliegen. Neem zo een gemiddelde reistijd in gedachten van 1u30. Een aanzienlijk verschil dus met de auto en trein. Maar de snelheid is ook niet te vergelijken natuurlijk. Het ongemak is hier dat je koffer moet meesleuren tot op het vliegtuig, je moet tijdig in de luchthaven zijn om in te checken en dan wachten tot de vlucht vertrekt. Hopelijk heb je geen vertragingen, je hebt deze manier van reizen dus het minst in eigen handig. Sommige lage kosten maatschappijen bieden vluchten aan naar Berlijn vanaf 20 euro. Bereken de prijs volledig als je de exacte data kent, want hier kan uiteindelijk nog veel verschil opzitten als je effectief wil boeken. Lees meer

 

Ook interessant om te lezen:

Citytrip Berlijn
Bezienswaardigheden Berlijn
Hotels in Berlijn

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be