Ongeveer 60 kilometer ten zuiden van Brussel ligt de luchthaven van Charleroi. Rond de nieuwe terminal zijn sinds een jaar of vijf de wegen en parkings goed afgewerkt. Op de autosnelwegen zijn witte pijlen aangebracht, maar door wegwerkzaamheden verandert de bewegwijzering nog wel eens. Dit kan een kluwen veroorzaken omdat de luchthaven vlakbij een wisselaar van snelwegen ligt. In dit artikel lees je informatie over de parkeermogelijkheden rondom de terminal.

Parkeermogelijkheden

De luchthaven van Charleroi heeft vijf parkings. Meestal is er wel een plaatsje vrij, zelfs op drukke dagen. Het is verstandig om op tijd aanwezig te zijn, vanaf de parking is het namelijk een kwartier wandelen naar de luchthaventerminal. Vanaf de Economy parking is dat minstens nog een half uur. Informatie over iedere parking vind je in onderstaand overzicht:

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Expressparking (PE): Bij deze parking kun je mensen afzetten of ophalen. Hij ligt vlakbij de in- en uitgang van de terminal. Deze parking dient betaald te worden. Het is tevens de parking voor voertuigen hoger dan twee meter.

Parking Airport (P1): Deze parking is voor mensen die op reis gaan en hun eigen auto willen parkeren bij de terminal. In het gebouw wordt overal aangegeven hoe lang het nog lopen is naar de terminal.

Lock Park: Wie van tevoren reserveert, mag gebruik maken van deze parking. De ingang is dezelfde als Parking Airport. Je dient goed de aanwijzingen te volgen.

Long Term (P2):  Voor wie langer dan vijf dagen wil parkeren is de Long Term. Ook voor deze parking is de ingang hetzelfde als Parking Airport. Deze parking is alleen in het hoogseizoen open.

Economy parking (P3): Dit is een afgelegen parking en alleen geopend als alle andere parkings vol zijn.

Parking Charleroi

Drukke dagen

Extra drukte op de luchthaven kun je verwachten in lange weekends, verlofperiodes en schoolvakanties. Bij volle parkings word je doorgestuurd naar ‘Economy’. Met een gratis shuttle word je naar de luchthaventerminal gebracht. Houd er rekening mee dat je 30 tot 45 minuten extra tijd kwijt bent. Zekerheid van een parkeerplaats krijg je door van tevoren de Lock Park, P1 of P3 te reserveren. Op Lock Park na zijn alle andere parkings overigens niet bewaakt. Om de veiligheid te verhogen, hangen er camera’s.

 

 

Alternatieve parkeermogelijkheid

Het wordt afgeraden om je auto te parkeren buiten de parkings. Reglementair is het zelfs niet toegestaan. Toch parkeren sommige mensen in de industriezone. Behalve dat ze ver moeten lopen naar de terminal, is er een heel grote kans op inbraak. Sommige mensen zien hun auto zelfs niet meer terug. Een veiliger en goedkoper alternatief is een bewaakte parking op twee kilometer van de luchthaven. Met de shuttle ben je binnen tien minuten op de luchthaven.

Openbaar vervoer

Als je niet met eigen auto naar de luchthaven wilt, is er altijd de mogelijkheid om er met de bus of trein heen te gaan. Als je met de trein reist, kun je een combi-ticket kopen om het laatste stuk met de bus te gaan.

 

Parking Charleroi

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be