Londen is een geweldige bestemming voor een citytrip. Het is dan ook niet raar dat er elk jaar miljoenen toeristen een bezoek brengen aan de stad. Veel mensen blijven maar een paar dagen, bijvoorbeeld een lang weekend. Maar is dat wel genoeg om de stad te ontdekken?

Hoeveel dagen Londen heb je nodig om echt volop te kunnen profiteren van je reis? Daar gaan we je hier antwoord op geven.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Hoeveel dagen heb je nodig in Londen?

Er is natuurlijk geen standaard antwoord op deze vraag. Sommige toeristen zeggen dat 3 dagen genoeg is voor een citytrip, anderen kiezen ervoor om een hele week of nog langer te gaan.

Dus op de vraag ‘Hoeveel dagen heb je nodig voor Londen?’, moet je helaas zelf het antwoord vinden. Je denkt nu waarschijnlijk dat we het ons er zo wel heel makkelijk vanaf brengen. Maar wees gerust, we gaan ons uiterste best doen om je te helpen te beslissen hoeveel dagen je naar Londen moet gaan.

Om je te helpen het juiste antwoord te vinden, moeten we je eerst uitleggen wat er allemaal te zien en doen is in Londen. De lijst is erg lang, dus we zullen deze niet helemaal in dit artikel plaatsen. Wel geven we je een soort van categorieën.

Wat kun je zien en doen in Londen?

 • Musea
 • Kerken en kathedralen
 • Koninklijke gebouwen
 • Natuur
 • Attracties
 • Restaurants en thee salons
 • Pubs en cafés
 • Theater shows
 • Winkels
 • Etc.

In hoeveel dagen heb je Londen gezien?

Als je alleen langs de meest bekende bezienswaardigheden wil, heb je aan 3 dagen vaak genoeg. In ons artikel ‘Londen bezoeken in 3 dagen’ vertellen we je precies hoe je je citytrip in kunt delen om er optimaal van te genieten.

Als je ook naar een museum wil, een attractie wil bezoeken, of meerdere kerken, kathedralen en andere gebouwen wil betreden, zul je minimaal 4 dagen nodig hebben. Om een rondje te maken in het grote reuzenrad ‘The London Eye’ bijvoorbeeld zul je hoogstwaarschijnlijk een tijdje in de rij moeten staan. Hierdoor verlies je toch wat kostbare tijd. Stel, je bezoekt meerdere dingen waarbij een lange rij staat tijdens je citytrip, dan kan het zelfs met 4 dagen nog krap worden. Tijdens het plannen van je reis moet je dus zeker niet vergeten eventuele wachttijden mee te rekenen. Voor meer tips lees je ons artikel ‘Londen bezoeken in 4 dagen’.

We zullen nooit zeggen dat een kort bezoek aan Londen het niet waard is. Zoals je ziet zijn we namelijk grote fans van deze stad. Maar het is best zonde om maar een weekend naar Londen te gaan. Uiteraard zul je wel genieten en een aantal dingen bezoeken, maar het is erg kort. Als je er een verlengd weekend van maakt, zul je al veel meer uit je reis kunnen halen. Ook voor een ‘Weekend in Londen’ hebben we wat handige tips voor je op een rijtje gezet.

Wij geven altijd als antwoord om, indien mogelijk, minimaal 5 dagen te gaan wanneer iemand vraagt hoeveel dagen je nodig hebt in Londen. Zo heb je genoeg tijd om heel veel dingen te zien, en kun je ook nog eens gaan winkelen! Lees meer erover in ‘Londen bezoeken in 5 dagen

Hoeveel dagen heb je nodig in Londen om alles te zien?

Om heel Londen te ontdekken, heb je eigenlijk meerdere citytrips nodig. Je moet wel heel lang blijven om alles te kunnen zien. Met alles bedoelen we dus de musea, parken, attracties etc. Vaak ben je al 1 à 2 uur bezig met het bezoek van het aquarium, een wandeling door Camden Town of om souvenirs te kopen op de Covent Garden market. Hierbij reken je het transport met het openbaar vervoer, de eventuele wachtrij en natuurlijk je lunchpauze. Kortom, het is bijna onmogelijk om echt alles in Londen te zien in één citytrip.

Maak de beste planning voor je citytrip naar Londen

Het is nu wel duidelijk dat je aardig wat dagen nodig hebt om volop te profiteren van deze levendige stad. We gaan je nu uitleggen hoe je kunt bepalen hoelang je wil gaan, en hoe je deze citytrip het beste kunt plannen.

Neem nog eens een kijkje bij de ‘categorieën’ hierboven, en bedenk je wat het beste bij jouw soort vakantie past.

Wil je graag een paar musea bezoeken? Tel dan minimaal 1 of 2 dagen voor deze uitstapjes. Een wandeling langs alle koninklijke gebouwen kost je ook ongeveer een dag. Pubs en cafés bezoek je in
de namiddag of de avond. Hierdoor kun je dus minder lang andere bezienswaardigheden bezoeken. Om te winkelen kun je ook het beste een hele dag rekenen. Er zijn namelijk zoveel leuke winkels, markten en wijken in Londen, dat je uren zoet bent. Voor een wandeling door de mooiste parken van de stad heb je zeker een lange middag nodig. Dit geeft je de tijd om ook eens lekker te gaan zitten en uit te rusten in het gras.

Dit zijn natuurlijk ruime schattingen. Het hangt er vanaf hoe snel je loopt, hoe lang je een bepaald gebouw wil bekijken, hoe lang je in het museum blijft, of er een rij staat, hoe lang je gaat lunchen… Maar je kunt beter je citytrip ruim plannen, zodat je zeker weet dat je overal tijd voor hebt.

Wij raden je aan om deze dingen te zien en doen in Londen

Omdat Londen een unieke stad is met veel culturen en subculturen, is het dé plaats om nieuwe dingen te ontdekken. Zo geniet je er van gerechten afkomstig uit alle hoeken van de wereld, unieke winkels gespecialiseerd in diverse subculturen in Camden Town, high fashion in de duurdere winkelstraten, en een heerlijke sfeer in de pubs die je in België niet snel tegenkomt.

Natuurlijk zijn de bekende bezienswaardigheden leuk om te bezoeken, maar we raden je echt aan om een beetje out of the box te denken, en ook eens wat nieuws te proberen. Proef gerechten waar je nog nooit van hebt gehoord, koop een kledingstuk dat je prachtig staat maar wat niemand bij je zal verwachten, en ga een avond feesten met de locals. Ook al blijf je maar een paar dagen in de stad, kun je op deze manier toch unieke ervaringen opdoen.

Hier geven we je een lijstje van bekende en minder bekende dingen die je in Londen kunt zien. Dit kan je helpen om te beslissen hoeveel dagen je nodig hebt om Londen te bezoeken.

 • Camden Town
 • Covent Garden
 • Soho
 • Tower Bridge
 • Westminster Bridge
 • The Thames
 • Big Ben
 • Westminster
 • The London Eye
 • Queen’s walk
 • St Paul’s Cathedral
 • Hyde Park
 • The British Museum
 • Platform 9 ¾
 • En nog veel meer!

We wensen je veel plezier met je citytrip naar Londen!

 

Meer weten over Londen? Bekijk ook eens:

 

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be