Op 24 november 2018 zijn de deuren van de Hasseltse kerstmarkt weer open gegaan. Ieder jaar is dit weer een kerstspektakel dat zeker een bezoek verdient in de koude winterperiode. Dit jaar blijft hij open tot 6 januari 2019. De kerstmarkt zelf is in deze periode iedere dag geopend. Op maandag t/m donderdag van 12.00-22.00 en van vrijdag t/m zondag van 11.00-22.00. Daarnaast is er in deze periode in Hasselt ook Winterland te vinden.

Kerstmarkt

Er zijn verschillende kerstmarkten te vinden verspreid door de binnenstad. Maak dus tijd vrij voor een stadswandeling zodat je niets van de markten mist. Vanaf de Grote Markt loop je de mooiste winkelstraten in: Koning Albertstraat, Hoogstraat, Kapelstraat, Botermarkt. Uiteindelijk kom je dan aan op het Kolonel Dusartplein, waar je Winterland Hasselt vindt.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Winterland

Op het Kolonel Dusartplein vind je zoals gezegd Winterland Hasselt. Het plein is meteen te herkennen door de enorme kerstboom en het gigantische reuzenrad die hier staan. Daarnaast is er nog veel te beleven, voor jong en oud! Zo is er een overdekte schaatsbaan van 1000 m2,  een Grand Carrousel, Santa’s Circus, Christmas Thriller, Christmas Flight en nog veel meer. Ook staat hier het Huis van de Kerstman.

Winter kerstmarkt

Na een hele dag shoppen op de kerstmarkt en schaatsen op de schaatsbaan kun je weer opwarmen bij een van de eettentjes, bars of (feest)tenten. Je hoeft je daar niet voor te haasten; in het Grand Café, de Aspen Lounge en de Spiegeltent gaat het feest door tot middernacht.

Voor studenten, scholen en bedrijven zijn er speciale arrangementen beschikbaar, waardoor zij voor een gereduceerd tarief Winterland kunnen bezoeken, bekijk de website www.winterland.be voor meer informatie hierover.

Vervoer

Hasselt is zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed te bereiken maar door de beperkte parkeerplaatsen is het voor mensen die niet heel vroeg op de dag komen waarschijnlijk sneller om het openbaar vervoer te nemen.

Met de trein naar Hasselt is de goedkoopste manier. Vanuit het treinstation zijn er pendelbussen beschikbaar. Voor het Kolonel Dusartplein neem je de Boulevardpendel (BP).

Als je toch met de auto komt zijn er in het weekend veel parkeerplaatsen te vinden op de parking achter het station (Vredestraat). Loop vanaf hier door de tunnel naar het stationsplein, dan kun je daar ook de pendelbus nemen die we hiervoor noemden.

Kom je heel vroeg op de dag naar Hasselt? Dan is het de moeite om te proberen aan de Kolenkaai te parkeren. Hier zijn maar een beperkt aantal gratis parkeerplaatsen beschikbaar dus deze zijn erg snel vol.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be