In een bosrijke omgeving van de provincie Henegouwen, vind je in België de stad Bergen. Deze stad, ook wel bekend als Mons, is de hoofdstad van die eerdergenoemde provincie. Met zijn geschiedenis, die helemaal teruggaat naar het stenen tijdperk, is deze stad zeker een bezoekje waard. Mocht jij eraan denken om deze mooie, oude stad te gaan verkennen, lees dan vooral verder. We zullen je vertellen welke bezienswaardigheden je absoluut niet mag overslaan bij een bezoek aan deze stad.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Stadhuis van Bergen

Het stadhuis van Bergen werd al gebouwd in de 15e eeuw, maar had toen nog niet zijn huidige uiterlijk. Verschillende delen van het stadhuis werden later bijgebouwd. De toren en zijgevels van dit karakteristieke gebouw, werden bijvoorbeeld pas later gebouwd. Het fraaie stadhuis is tegenwoordig nog steeds in gebruik, er worden dan ook nog gewoon huwelijken voltrokken. Leuk detail is dat er een tunnel onder het stadhuis doorloopt. Deze tunnel komt uit in de tuin van de burgemeester. Om het stadhuis te bezoeken en van binnen te zien moet je wel een afspraak maken. Je wordt door een officiële gids rondgeleid.

Grand Place

De Grote Markt van bergen is een prachtig, groot plein in het centrum van de stad. Het plein wordt omringd door prachtige historische gebouwen. Het plein zelf is vrijwel het hele jaar door middelpunt van allerlei evenementen en gebeurtenissen. Dit is dus echt het kloppende hart van Bergen, als je het zo wil zien. Rondom dit plein is dan ook meestal wel iets te beleven. Eens per jaar wordt in Bergen de Doudou gehouden. Dit speelt zich af op de Grote Markt en trekt heel veel bezoekers. Dit evenement is zelfs toegevoegd aan de UNESCO-werelderfgoedlijst.

Voor een unieke overnachting bij de Grand Place raden we je aan om te verblijven in het 4-sterren Martin’s Dream Hotel in Bergen.

Sint Waltrudiskerk

De heilige sint Waltrudis is de beschermheilige van de stad Bergen. Vreemd genoeg is deze prachtige kerk nooit afgemaakt. Dit draagt bij aan het enigszins bijzondere uiterlijk van het gebouw. Hoewel in 1450 met de bouw begonnen werd, is deze in 1620 gestopt zonder de werkzaamheden ooit te hervatten. Ook al is de kerk niet helemaal af, een bezoek is zeker de moeite waard. Waar zie je anders de prachtige glas-in-loodramen die werden geschonken door Maximiliaan van Oostenrijk. In de kerk bevinden zich ook de heilige relieken van sint Waltrudis. Deze worden eens per jaar gebruikt en rondgereden door de stad.

Gravensteenpark

Als je opzoek bent naar rust in het oude centrum van Mons, dan is een wandeling door het Gravensteenpark een heel goed idee. Op de plaats van dit park stond vroeger het Gravensteenkasteel. Van het kasteel zijn alleen nog twee torens over, of beter de restanten daarvan. Vanuit het park heb je een prachtig uitzicht over de stad Bergen. Je vindt er ook de Sint-Calistuskapel, het oudste religieuze monument van de stad.

De eeuwenoude stad Bergen heeft alles dat we hierboven beschrijven en natuurlijk ook nog veel meer te bieden. Cultuur snuiven kan je daar dan ook heel goed. Kom deze mooie stad snel zelf eens bezoeken en verwonder je.

Weekendje Weg naar Bergen?

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be