Een stedentrip hoeft niet ver van huis te zijn. Soms is het heerlijk om spontaan in de auto of trein te stappen en een dagje weg te gaan in eigen land. Je zult zien dat er nog heel veel te ontdekken valt in ons kleine België. Hasselt is een goed voorbeeld van zo’n stad die zeker het bezoeken waard is.

Hasselt is de hoofdstad van Limburg. Het is een gezellige stad met ongeveer 77.000 inwoners. Was je net van plan om naar Hasselt toe te gaan of ben je nog op zoek naar een leuk dagje weg? Lees dan vooral door om te kijken wat Hasselt allemaal te bieden heeft.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Sint-Quintinuskathedraal

De kathedraal stamt uit de elfde eeuw en heeft een centrale plek gekregen midden in de stad. Het hoogste deel van de toren is echter een stuk minder oud en is in 1725 opgeleverd aan het stadsbestuur. Gek genoeg kent de binnenkant een sober interieur. De meeste katholieke geloofsgebouwen hebben namelijk een stevig versierde stijl.

Het Jenevermuseum

Was jij altijd al nieuwsgierig naar Jenever? Dan moet je zeker eens naar het Nationaal Jenevermuseum gaan. In de oude kloosterhoeve is een uitgebreide tentoonstelling over de hele jeneverproductie. Na een bezoekje aan dit museum weet je precies hoe jenever wordt gemaakt, hoe het ruikt, maar zeker ook hoe het smaakt. Door middel van workshops en een proeverij word je alles uitgelegd. Dit is een leuk, lekker en leerzaam uitje.

Ga met de oude stadstram

Hasselt heeft een gezellig oud centrum waar veel te zien is. Het is daarom een heerlijke ervaring om lekker achterover te kunnen zitten in de stadstram en langs alle grote bezienswaardigheden te gaan. Je krijgt een tour van een stadsgids, die allemaal leuke verhalen kan vertellen over de stad. Je bent de stad ongeveer rond na 50 minuten. Er is dus nog genoeg tijd om ook daarna zelf nog eventjes te voet de stad in te gaan. Heb jij ook zo’n zin gekregen om Hasselt te bekijken vanuit de tram? Check dan van tevoren op de website de vertrektijden.

De Japanse tuin

Japanse tuin Hasselt

Wellicht had je niet snel een Japanse tuin verwacht in Hasselt. Het is echter de grootste Japanse tuin van Europa met maar liefst 25.000 m2 aan planten, rotspartijen en vijvers. Het is een indrukwekkend geheel om te zien. Ben jij benieuwd hoe het eruit ziet? Wees dan op tijd met reserveren, want anders zitten ze vol.

De groene Boulevard

Hasselt ligt niet bepaald dichtbij de zee, maar toch heeft het een Boulevard. De groene boulevard is een groene strook om de stad heen. Het bestaat uit vele bomen en grasstroken. Tevens heeft men geprobeerd nieuwe elementen zo goed mogelijk te verwerken in het geheel. Dit kan je onder meer terug zien bij de bushaltes en de bankjes.

Ben jij ook nieuwsgierig geworden om te zien wat Hasselt allemaal biedt? Kom dan vooral een keertje langs en maak het zelf mee!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be