Tallinn wordt gezien als een groot openluchtmuseum, dit is te danken aan het oude centrum wat in de 12e eeuw is ontstaan. De markt, dit is het centrum van de oude stad, dateert ook uit die periode. De stad was vroeger onderverdeeld in twee delen, de hoge stad waar de rijke lui woonden met veel grond, en de benedenstad waar ambachtslui en kooplieden woonden. Door kleine straatjes waren deze delen met elkaar verbonden. In de avond ging de poort dicht, want de twee groepen konden niet met elkaar opschieten.

citytrip.be/c/3/20″>

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Drinken op de Harjuheuvel

Te midden van het middeleeuwse decor in de oude stad vind je een stukje groen, hier kun je tussen de Esten wat uitrusten of een drankje drinken. Dit plekje is zeer geliefd bij de locals, omdat je hier ongestraft alcohol kunt drinken. Op alle andere plaatsen in Estland is het verboden om alcohol in het openbaar te drinken. Door de onbereikbaarheid voor de politie kun je hier op je gemak in de buitenlucht genieten van een heerlijk glaasje wijn met vrienden.

Muziek in Estland

Wat voetbal is voor Engeland, is muziek voor Estland. Van oudsher worden de Esten al het zingende volk genoemd. In 1959 is er een enorm zangstadion gebouwd waar ze 15.000 zangers konden herbergen. Op deze grond vond in 1988 de Zingende Revolutie plaats, dit was een muzikale demonstratie tegen het Sovjet bewind. De demonstratie gaf de aanzet tot de onafhankelijkheid van Estland in 1991. Zingen was lange tijd een manier om zich te kunnen uiten tegen de Russen.

De Esten hebben bijna 50 jaar hun nationale vlag niet mogen hijsen of het volkslied mogen zingen. Als bezoeker kun je een kijkje nemen in het stadion of de 42 meter hoge brandtoren beklimmen om uit te kijken over het festivalterrein. Tegenwoordig wordt er het Sundance Festival gehouden waar bekende artiesten optreden.

Concertkerk van Tallinn

Tallinn kerk

Deze oude kerk is tegenwoordig niet meer in gebruik als kerk, maar als museum voor middeleeuwse kunst en er worden tevens concerten gegeven. De Nicolaaskerk heeft een prachtige akoestiek, en het is er stil, wat indruk op je maakt als je binnen bent. Verder is er nog een leuke concertlocatie in Tallinn, het Zwarthoofden Sluis. Genoemd naar de heilige Sint Mauritius waren de zwarthoofden een broederschap van scheepseigenaren en koopmannen die een donkere huid hadden. Het gebouw is gebouwd in de 16e eeuw, alleen de voordeur is de moeite al waard om te zien.

De huizen in Tallinn zijn gebouwd met ornamenten en opvallende stenen. Tussen de oudere wijken wordt in een hoog tempo gebouwd om er een moderne westerse stad van te maken. De sfeer is vriendelijk in de stad, al zijn de mensen die er wonen wel een beetje terughoudend.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be