St. Petersburg is de tweede stad van Rusland en ligt in het Noordwesten van het land. In de afgelopen eeuw is de stad driemaal van naam veranderd. De naam was eerst Sankt Peterburg, maar dit vonden de Russen te Duits klinken en daarom hebben ze de naam aangepast naar Petrograd. In 1924 overleed de grote leider van de USSR (Union of Soviet Socialist Republics) en om hem te eren hebben ze de naam van de stad aangepast naar Leningrad. Toen in 1991 Rusland niet langer communistisch was, werd de naam van de stad veranderd naar St. Petersburg. In de volksmond wordt de stad ‘Piter’ genoemd.

St. Petersburg staat ook bekend als een belangrijke havenstad. De stad ligt helemaal in het westen van Rusland aan de baai van de Neva rivier (dit is een uitloper van de Finse Golf), en vanaf hier kom je ook bij de Baltische Zee uit (Ook wel  de Oostzee genaamd). Dit is ook een gebied waar veel cruiseschepen langsvaren. Een cruise op de Baltische Zee brengt je langs prachtige landen zoals Finland, Estland, Denemarken, Zweden, Noorwegen en dus ook Rusland. Als je eens zo’n cruise wil maken waarmee je St. Petersburg ook een bezoekje gaat brengen dan kun je je aanmelden via deze website.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Petersburg

Venetië van het Noorden

De stad heeft ook wel de bijnaam Venetië van het Noorden en dit komt door de vele kanaaltjes die in de stad zijn aangelegd door de Russen. De stad is voor een groot gedeelte gebouwd op het water. Het prachtige netwerk van rivieren, grachten en kanalen geeft de stad een uniek uiterlijk. Je kunt hier vele honderden mooi versierde bruggen vinden die diverse eilandjes van de stad met elkaar verbinden. Het is daarom ook aan te raden om een rondvaart te maken door St. Petersburg als je hier op bezoek bent.

Musea in St. Petersburg

Voor de liefhebbers van musea is St. Petersburg echt een top stad. Je vindt hier talloze musea die je absoluut een bezoekje moet brengen tijdens je verblijf in de mooie stad. ‘s Werelds grootste museum vind je ook in St. Petersburg. De Hermitage is een indrukwekkend museum dat gevestigd is in een prachtig paleis. Je kunt hier kennis maken met de meest prachtige spullen die er tentoongesteld staan. Bekijk onder andere de Egyptische mummies, kunstwerken van bekende Europese schilders en andere moderne kunstwerken. Een tripje naar St. Petersburg is dus zeker de moeite waard. Vanaf België vlieg je er in ongeveer 3 uurtjes naartoe. Neem genoeg Russische roebels mee, want met euro’s kun je in dit land helaas niet betalen.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be