In de hiel van de Italiaanse laars vind je de regio Puglia. Lange tijd werd deze regio niet als vakantiebestemming gezien, maar daar is verandering in gekomen! Eindelijk krijgt deze regio erkenning van steeds meer toeristen die er genieten van strand en cultuur. Er zijn eeuwenoude dorpjes, prachtige landschappen met olijfbomen en een heerlijke keuken. In dit artikel geven wij een aantal tips voor je vakantie in deze bijzondere regio.

Kleine gebouwen met puntdak

Het dorpje Alberobello prijkt op de UNESCO Werelderfgoedlijst. En dat is niet zo gek. Maar liefst 1500 trulli staan in het historische centrum. Deze bijzondere, kleine gebouwen hebben als kenmerk een puntig dak. Je kunt een bezoek brengen aan de Trullo Sovrano (1785), dit is de enige trullo met twee verdiepingen. Maar ook de trullo-Kerk van Sint-Antonius (1926) of het Museo del Territorio ‘Casa Pezzolla’ zijn zeker de moeite waard om te bezoeken.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Kuststadje aan het helderblauwe water

Bovenop een glanzende klif uit kalksteen ligt het mooie kuststadje Polignano a Mare. Een bezoekje heeft vele mogelijkheden. Wandel bijvoorbeeld door de smalle straatjes of neem een duik in het helderblauwe water aan het strand. Uiteraard kun je hier ook genieten van lekker Italiaans ijs. Op een van de vele terrasjes is het mogelijk om met een lekker roomijsje of fris drankje te genieten van het uitzicht over de Adriatische kust.

Wonderschoon natuurgebied

Puglia, Italië

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Parco
Nazionale dell’Alta Murgia. Dit is een prachtig natuurgebied die gevormd werd
door eeuwenlange erosie. Hoewel de mens er ook wat invloed heeft gehad, is
vooral de natuur hier enorm de baas. Je ziet fauna en flora die je niet snel
zult vergeten. In dit park staat ook een van de bekendste kastelen van Italië;
het Castel del Monte. De citadel staat ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst en
dateert uit de dertiende eeuw. Gebouwd in een achthoekige vorm met acht torens
is dit een bijzonder object.

Nachtleven in Bari

De hoofdstad van de regio Puglia is het levendige Bari. In het historische centrum is het alsof je in een doolhof loopt. Steeds opnieuw ontdek je weer een bijzondere plek. Het levendige karakter van deze stad komt vooral door een groot aantal jonge mensen en migranten. Het nachtleven is dan ook uitgebreider dan in de meeste andere steden in deze regio. Bari is tevens een transportknooppunt naar andere locaties in Europa.

De perfecte zomerbestemming

Natuurlijk biedt de regio nog veel meer. Lecce heeft
bijvoorbeeld heel veel mooie architectuur, in Gallipoli vind je de grootste
olijfolie markt van het Middellandse Zeegebied, en het charmante Locorotondo
staat bekend om haar wijnproductie. Maar ook de grotwoningen en grotkerken van
Matera zijn een echte toeristische trekpleister. Puglia is dé bestemming voor
jouw komende zomervakantie.

 

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be