Alfama

Alfama

Laat jouw stadsgids even links liggen en verdwaal in het doolhof van smalle middeleeuwse steegjes van de oudste wijk van Lissabon, Alfama. Je zal verwonderd zijn door de schoonheid van de witgekalkte huizen met smeedijzeren balkons, de kerken en kleine pleintjes, maar wellicht nog meer van het prachtige uitzicht over de wijk.

Adres
1100-172 Alfama
Portugal
Web
http://www.golisbon.com/sight-seeing/alfama.html
Sé Kathedraal

Sé Kathedraal

De kathedraal van Lissabon, oftewel gewoon Sé, is de oudste kerk van Lissabon. De kathedraal werd eerst gebouwd in Romaanse stijl en later in Gotische stijl afgewerkt. In de kloostergang kan je mooie tegelpanelen bewonderen. Neem zeker eens een bezoekje aan dit mooie bouwwerk, je kan er immers gratis binnen!

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Adres
Largo da Sé
1100-585 Lisboa, Portugal
Web
http://www.patriarcado-lisboa.pt/site/
Torre de Belém

Torre de Belém

De toren van Belém is een versterkte toren uit de vroege 16de eeuw en werd in 1983 samen met het nabijgelegen klooster erkent als Werelderfgoed door de UNESCO.

Tussen 1515 en 1521 werd de toren gebouwd als onderdeel van de verdediging van Lissabon. Het is het enige bouwwerk dat volledig in de zogenaamde ‘Manuelstijl’ is uitgevoerd. Het gebouw bestaat eigenlijk uit twee delen: het zeshoekige bastion en de 5 verdiepingen tellende toren zelf. Oorspronkelijk lag het op een eilandje in de rivier, maar door een aardverschuiving in 1755 veranderde de loop van de rivier, waardoor het nu aan de oever ligt.

Adres
Torre de Belém
Praça do Império
1400 Lisbon
Web
http://www.torrebelem.pt/en/index.php
Nationaal Pantheon

Nationaal Pantheon

Hou je van barokarchitectuur? Dan zal je het Nationaal Pantheon echt een pareltje vinden. Als je voor het gebouw staat zullen de 4 grote Toscaanse zuilen en de grote koepel je meteen opvallen. Binnenin vind je verschillende soorten marmer in verschillende kleuren terug. En als kersje op de taart kan je op het dak (het terras aan de koepel) genieten van een mooi zicht op de omgeving, waaronder de Taag en de oude wijk Alfama.

Adres
National Pantheon
Campo de Santa Clara
1100-471 Lisboa
Web
http://www.golisbon.com/sight-seeing/pantheon.html
Rossio

Rossio

‘Rossio’ is al sinds de Middeleeuwen één van de belangrijkste pleinen van Lissabon. Officieel heet het plein het Pedro IV-plein. Vroeger vonden hier tal van publieke evenementen zoals executies en stierengevechten plaats. Op en rond het plein vind je bezienswaardigheden zoals de Santa Justakerk en de grote zuil met het standbeeld van koning Pedro IV.

Adres
Rossio
Praça Dom Pedro IV
1100 Lisbon

Zijspan City Tour

Zijspan City Tour

Ervaar nu het nostalgische Portugal met de wind in je haren. Organisatie Sidecar Touring Co. biedt dagelijks tours aan met de zijspan, chauffeur inbegrepen, voorbij de must-see bezienswaardigheden van Lissabon. We hoeven er natuurlijk niet bij te vermelden dat dit een absolute aanrader is!

Adres
Avenida dos Bombeiros Voluntários de Algés
49 Oeiras Portugal
Web
http://sidecartouring.co.pt/index.htm
Elevador de Santa Justa

Elevador de Santa Justa

Deze lift uit het begin van de 20ste eeuw overbrugt een hoogteverschil van 45m tussen de Santa Justa-straat en het Carmoplein. Het ontwerp is van de hand van Raul Mesnier de Ponsard en de constructie werd in 1902 voltooid. De ijzeren liftconstructie is rondomrond versierd met neogotische figuren.

De eerste 5 jaar werd de lift nog met stoom aangedreven, vanaf 1907 werd deze vervangen door een elektrische aandrijving. In 2002 werd de lift geklasseerd als Nationaal Monument.

Adres
Elevador Santa Justa‎
Rua Augusta 251
1100 Lisbon
Web
http://www.carris.pt/en/elevators/
Castelo de Sao Jorge

Castelo de Sao Jorge

Het bekendste kasteel van Lissabon ligt op de hoogste heuvel van de stad met uitzicht over de Taag. De fundamenten van het kasteel dateren al uit de 6de eeuw n.Chr.. Na een grondige restauratie in de jaren ’40 van de vorige eeuw werd het kasteel één van de grootste trekpleisters van de stad. De locatie is vooral geliefd omwille van het schitterende uitzicht dat je hier hebt over de stad Lissabon.

Adres
Castelo de Sao Jorge‎
Rua de Santa Cruz do Castelo
1100-129 Lisbon
Web
http://castelodesaojorge.pt/en
Mosteiro dos Jeronimos

Mosteiro dos Jeronimos

Het Hiëronymietenklooster is net zoals de toren van Belém opgetrokken in ‘Manuelstijl’ en staat in dezelfde wijk in Lissabon. In 1502 werd met de bouw van dit klooster begonnen en er werd aan gewerkt tot en met 1580. De aanzet tot de bouw ervan werd gegeven door Manuel I, hij wou op deze manier de succesvolle terugkeer van Vasco da Gama uit India vieren. Het openen van die handelsroute maakte hem immers de machtigste vorst van Europa op dat moment.

Sinds 1983 staat het samen met de ‘Torre de Belém’ op de Werelderfgoedlijst. In 2007 werd hier het verdrag van Lissabon getekend, de basis voor het hertekenen van de Europese Unie.

Adres
Mosteiro dos Jerónimos‎
Praça do Império
1400-206 Lisbon
Web
http://www.mosteirojeronimos.pt/en/
Ponte Vasco da Gama

Ponte Vasco da Gama

Eén van de nieuwere architecturale hoogstandjes in de Portugese hoofdstad is de Vasco da Gama-brug. Deze 17km lange tuibrug werd geopend in maart 1998, na drie jaar werk, voor de Expo ’98 en 500 jaar na de ontdekking van de zeeroute naar India door Vasco da Gama.

Adres
Vasco da Gama-brug
Ponte Vasco da Gama
2890 Alcochete
Web
http://www.lusoponte.pt

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be