In Europa hebben we veel geluk wat betreft prachtige steden. Elk land heeft unieke steden, inclusief fraaie gebouwen en rijke historie. Toch zijn er enkele steden in Europa die met kop en schouders boven de rest uitsteken. Wat betreft de architectuur en een indrukwekkend verleden is Rome dé blikvanger.

Rome ontvangt jaarlijks gigantisch veel toeristen in de stad en dat is niet zonder reden. De hoofdstad herbergt ongelooflijk veel ruïnes uit de Klassieke Oudheid. Ook zijn er nog vele monumenten uit deze periode te bezichtigen. Voor liefhebbers van de geschiedenis en fraaie gebouwen is Rome absoluut een aanrader.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

In dit artikel zoomen we kort in op de geschiedenis van het Colosseum. Het Colosseum is één van de zeven nieuwe Wereldwonderen en is bijzonder indrukwekkend. Vervolgens geven we je nog drie handige tips voor het bezoeken van dit gebouw.

De geschiedenis van het Colosseum

Colosseum te Rome

Het Colosseum is van oorsprong een Amfitheater; dit is een plek waar men vroeger kwam om naar een spektakel te kijken. Dit spektakel was bijvoorbeeld een gevecht tussen gladiatoren, tussen een gladiator en een dier of tussen dieren onderling. Uiteindelijk hebben ruim 300.000 gladiatoren en dieren het leven gelaten gedurende de vechtpartijen in dit amfitheater.

Het Colosseum was gebouwd aan de hand van de hiërarchie die destijds belangrijk was. De armste mensen zaten helemaal bovenaan op de buitenste ring, en zagen dus het minst. De mensen met geld en macht zaten vlakbij het ‘podium’.

Nadat het Colosseum gesloten werd, raakte het in verval. Mensen plunderden het theater leeg en ook werden er stenen losgemaakt. Het gevolg is nu duidelijk te zien; het is een prachtige ruïne geworden. Een ruïne vol met historische waarde.

Het Colosseum bezoeken

Wil je een bezoekje brengen aan het Colosseum? Dat kunnen wij je alleen maar aanraden. Het is bijzonder indrukwekkend om dit gebouw te zien. Het gebouw is prachtig, maar daarnaast is het ook bijzonder om te bedenken wat voor nare toestanden er in dit theater zijn geweest.

Voor het bezoeken van het Colosseum hebben wij vier handige tips:

  • Koop je tickets vooraf online. Dit bespaart je een hoop tijd.
  • Koop ook een ticket voor de derde ring & hypogeum. Deze delen van het Colosseum zijn alleen te bezoeken met dit ticket; een absolute aanrader.
  • Ga zo vroeg mogelijk; het is dagelijks gigantisch druk in en rondom het Colosseum. Bij het opengaan van het theater valt de drukte relatief mee. Op dat moment moet jij er zijn! Zo vermijd je ook meteen de hete middag zon.
  • Koop een city card / kortingskaart als je meerdere bezienswaardigheden en musea gaat bezoeken. Alle passen zijn inclusief een fast track ticket voor het Colosseum.

Een bezoekje aan het Colosseum is een must. Het is een prachtig gebouw vol rijke historie. Op de
wereld is er geen ander gebouw dat vergelijkbaar is met het Colosseum. Mede daardoor komen er toeristen van over de hele wereld naar Rome toe. Met de bovenstaande tips kan jij de lange rijen echter omzeilen. We wensen je veel plezier toe!

 

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be