Weet je nog niet waar je op vakantie moet gaan dit jaar? Denk dan niet te lang meer na, want Italië heeft alles dat je maar kan wensen. Ooit was daar het middelpunt van de wereld, een feit waarvan de sporen nog steeds aanwezig zijn. Nu is het een land dat weliswaar moeilijke tijden gekend heeft, maar zijn schoonheid nooit verloren heeft. Wij laten je daarom zien wat jij absoluut niet mag missen, als je kiest voor Italië.

De eeuwige stad

Er zijn in de wereldgeschiedenis meerdere steden geweest die deze titel kregen. Voor Europeanen en eigenlijk het overgrote deel van de wereld, is er echter maar één. Rome is de stad waar we het over hebben. Zoals gezegd was Italië ooit het middelpunt van de wereld. Het was Rome, dat de spil was in alles dat er in die tijd gebeurde. Niet voor niets noemen we het nu de Romeinse tijd. Als je de stad bezoekt, kan je nog vele sporen zien van die oude glorie. Deze zijn groot, denk aan het Colosseum of het Forum. Kleine bezienswaardigheden zijn er echter ook, in de vorm van talloze musea en prachtige eetgelegenheden, waar je de pracht en praal van de Italiaanse keuken kan beleven.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Venetië

Met een gondola door de smalle kanaaltjes van Venetië varen is een ervaring die je nergens kan evenaren. De oude gebouwen, waarvan sommige elk jaar verder wegzakken, zijn getuige geweest van de woelige geschiedenis, van Venetië als stadstaat en later als onderdeel van het grotere Italië. Ga naar het prachtige San Marco plein, het centrale plein van de stad. Daar vind je nog meer oude gebouwen, waaronder de ingang van het Dogepaleis. Houdt er wel rekening mee dat Venetië één is met de zee en het San Marcoplein in bepaalde tijden van het jaar onder water staat. Wil je echter in de zomer genieten, van het culturele paradijs dat Venetië heet, dan zal je je ogen uit kijken.

Het Como meer

Al in de Romeinse tijd was het Como meer een plek waar de rijken der aarde hun villa’s bouwden, om te genieten van het zachte klimaat en het heerlijke water. Vandaag is dat niet anders. Wereldberoemde sterren hebben huizen aan de oevers van dit mooie meer. Het is zeer goed mogelijk, dat deze omgeving de mooiste van Italië is, maar dat mag je zelf beoordelen. De vele oude dorpjes, die het meer omringen, helpen daar zeker bij. Het absolute hoogtepunt in dat opzicht is toch wel met stip de abdij van Piona, die al in 1252 werd opgericht.

Zo zie je maar dat er voor iedereen wel iets leuks te vinden is in Italië. Zelfs als Rome, Venetië of de omgeving van het Como meer je niet trekken, dan is er vast wel iets voor jou. Misschien word jij warm van een dik pak sneeuw en twee lange latten. Ook dat kan als je naar de Italiaanse Dolomieten komt. Italië heeft dus echt voor elk wat wils.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be