Stedelijk Museum

Stedelijk Museum

Het Stedelijk Museum Amsterdam werd opgericht in 1874 en geeft onderdak aan klassiek moderne en hedendaagse kunst. Zo is er een vaste collectie met werken van Vincent van Gogh, Pablo Picasso, Piet Mondriaan, Karel Appel en de kunstenaars van de CoBrA groep. Maar er zijn natuurlijk ook wisselende collecties.

Het museum ging in 2004 dicht voor verbouwingswerken, om na 8 jaar (vanaf 2012) terug de deuren te openen. Het Stedelijk Museum heeft er nu een gloednieuwe vleugel bij. De nieuwe vleugel heeft de vorm van een badkuip en dat is op zich al iets speciaals om te zien.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Adres
Museumplein 10
1071 DJ Amsterdam ‎
Web
http://www.stedelijk.nl/
Anne Frank Huis

Anne Frank Huis

Aan de Prinsengracht 263-267 staat het huis waar de familie Frank onderdook tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit huis werd wereldberoemd na de uitgave van het dagboek van Anne Frank.

Tegenwoordig dient het pand als monument en museum samen met de aangebouwde nieuwbouw.

Adres
Anne Frank Huis
Prinsengracht 263-267
1000 AS Amsterdam
Web
http://www.annefrank.org
Van Gogh Museum

Van Gogh Museum

De verzameling van het museum omvat ruim tweehonderd schilderijen, vijfhonderd tekeningen en zevenhonderd brieven van Vincent van Gogh, de bekendste Nederlandse postimpressionistische kunstschilder.

Het museum bestaat uit twee vleugels, waarvan de nieuwste in 1999 werd geopend. Deze nieuwe vleugel herbergt de tijdelijke tentoonstellingen.

Enkele zeer bekende werken die je er terugvindt zijn: De Aardappeleters, het Zelfportret uit 1886, Het Gele Huis en De Zonnebloemen.

Adres
Van Gogh Museum
Paulus Potterstraat 7
1070 AJ Amsterdam
Web
http://www.vangoghmuseum.nl/
Rijksmuseum

Rijksmuseum

Op 13 april 2013 opende het Rijksmuseum, na 10 jaar gesloten te zijn wegens grote verbouwingswerken, opnieuw de deuren. Met meer dan 80 zalen is het Rijksmuseum het grootste museum van Nederland. In het museum toont men er 800 jaar Nederlandse cultuur aan de hand van 8000 kunst- en geschiedenisvoorwerpen.

Een groot gedeelte van de collectie bestaat uit de meesterwerken van de 17de-eeuwse Nederlandse schilders. Het allerbekendste werk is ongetwijfeld de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn. Maar je vindt er ook beeldhouwwerken, meubels, edelsmeedkunst en een collectie Aziatische kunst.

Adres
Rijksmuseum, De Meesterwerken en Tuinhuis
Museumstraat 1
1071 XX Amsterdam
Web
http://www.rijksmuseum.nl/
Grachtenhuis

Grachtenhuis

Het grachtenhuis wordt ook wel hét museum van de Amsterdamse grachten genoemd en is dé perfecte uitvalsbasis om kennis te maken met de 17e-eeuwse grachtengordel van Amsterdam. In maar liefst 7 kamers maak je een beklijvende reis doorheen 400 jaar Amsterdamse geschiedenis!

Adres
Herengracht 386
1016 CJ Amsterdam
Web
http://hetgrachtenhuis.nl/

Tassenmuseum

Tassenmuseum

Tassenmuseum Hendrikje, het grootste tassenmuseum ter wereld. De collectie toont 500 jaar geschiedenis van de tas; van een geitenleren buidel uit de 16de eeuw tot de tas van Madonna. Het museum is gevestigd in een prachtig grachtenpand, een oude burgemeesterswoning uit 1664, in hartje Amsterdam.

Adres
Tassenmuseum
Herengracht 573
1017 CD Amsterdam
Web
http://www.tassenmuseum.nl
Hermitage Amsterdam

Hermitage Amsterdam

Het in 2009 heropende museum is een dependance van de wereldberoemde Hermitage in Sint-Petersburg. Na amper 1 jaar had het museum al de miljoenste bezoeker geregistreerd. Het museum is gevestigd in het Amstelhof, een monumentaal klassiek gebouw tussen de Nieuwe Herengracht en de Nieuwe Keizersgracht.

Adres
Hermitage Amsterdam
Amstel 51
Amsterdam
Web
http://www.hermitage.nl
Het Rembrandthuis

Het Rembrandthuis

Sinds 1911 bestaat dit museum in de Jodenbreestraat waar de bekende Nederlandse kunstschilder woonde tussen 1639 en 1658. Naast het oorspronkelijke gebouw werd in de jaren ’90 een nieuw gebouw opgetrokken waarin een grote collectie tekeningen en 250 etsen van de meester te zien zijn. Sinds januari 2010 hangt er ook een oorspronkelijk schilderwerk van Rembrandt, namelijk ‘Tronie van een oude man met tulband’.

Adres
Het Rembrandthuis
Jodenbreestraat 4
1011 NK Amsterdam
Web
http://www.rembrandthuis.nl

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be