Ierland. Oh, wat is het er mooi. Ben jij op zoek naar de ultieme lijst met benodigdheden om naar Ierland te vertrekken? Dan ben je hier aan het goede adres.

De juiste kledij

Ierland is niet meteen het warmste landhttps://www.citytrip.be/ontdek-het-indrukwekkende-ierland-en-zijn-geschiedenis/. Zeker als je door de grote vlaktes rijdt of op het platteland gaat wandelen, kan er een flinke wind staan. Breng daarom vooral kledij mee waar je het warm in hebt. Nu en dan zal je misschien in je T-shirt kunnen lopen, maar over het algemeen zal je wel een trui en lange broek kunnen verdragen.

Een goeie manier om je op het wisselvallige weer voor te bereiden is door laagjes aan te doen. Dan kan je makkelijk iets uitdoen of extra aandoen als je het te warm of te koud krijgt. Je kunt ook veel verschillende combinaties maken met enkele kledingstukken, dus moet je niet voor elke dag een andere outfit meenemen. Zo spaar je dan weer plaats uit in je koffer waardoor er meer plaats overblijft voor souvenirtjes!

Ook stevige wandelschoenen zitten best in jouw koffer wanneer je op reis vertrekt. Het terrein in Ierland is niet altijd even goed te bewandelen, dus zijn schoenen met een goeie grip cruciaal. Verder maken bergschoenen het ook gewoon makkelijker om lange afstanden te wandelen.

Een deftige regenjas zal je goed kunnen gebruiken. Het regent vaak in Ierland, maar dat mag je reis natuurlijk niet verpesten. Daarom komt een goeie water- en winddichte regenjas sowieso goed van pas.

De basics

Ierland

Voor een reisje naar Ierland heb je eigenlijk niet veel speciaals nodig. Er zijn niet meteen “rare” gewoontes waar je op voorbereid moet zijn, dus in principe mag je gewoon meenemen wat je normaal in je koffer steekt. Wat ondergoed, een pyjama en toiletgerief mogen uiteraard niet ontbreken!

Extraatjes

Je reisadapter mag je niet vergeten. In Ierland gebruikt men namelijk andere stekkers dan bij ons, dus zal je je elektrische apparaten niet zomaar kunnen opladen. Als je al van thuis een adapter meeneemt, hoef je er op je bestemming niet meer naar te zoeken. Spaar jezelf dus wat tijd en stress uit, en koop er nu al eentje. Je kan dan meteen een universele adapter kopen zodat je overal ter wereld je apparaten kunt opladen.

Een herbruikbare waterfles komt ook zeker van pas. Kraantjeswater in Ierland is over het algemeen veilig om te drinken. Soms is dat misschien niet het geval, maar dan zal dat zeker duidelijk aangeduid staan. Door een herbruikbare waterfles te gebruiken, hoef je niet steeds flessen water aan te kopen. Je kunt je fles namelijk waar je maar wil bijvullen zonder daarvoor te moeten betalen. Het spaart je dus heel wat geld uit én het is beter voor de natuur.

Ook een deftige rugzak kan handig zijn. In Ierland is het niet ongewoon om de hele dag onderweg te zijn. Er valt zoveel te beleven dat je er amper in je hotelkamer zit, want je wil natuurlijk zoveel mogelijk op avontuur gaan. Als je zo lang onderweg bent, heb je iets nodig om al je dingen met je mee te nemen. Een deftige rugzak is hier noodzakelijk, want anders krijg je al snel last van je rug of schouders. Investeer dus liever in een degelijke rugzak die je jaren kan gebruiken dan ergens een goedkope rugzak te gaan halen waardoor je constant pijn hebt.

Eens je alles in je valies gekregen hebt, ben je er volledig klaar voor. Nu enkel nog je vakantie boeken, natuurlijk! Dat kan snel en eenvoudig via deze link. Veel plezier!