Bij Benidorm is men snel geneigd aan de negatieve gevolgen van het massatoerisme en de vele bebouwing te denken. Best jammer, want er is zoveel meer in dit leuke stukje van Spanje. Natuurlijk zijn sommige vooroordelen waar, maar de omgeving van Benidorm is en blijft heel erg mooi. Vakanties zijn er betaalbaar en je kijkt schitterend uit over bergen en een heerlijke blauwe zee. Factoren om helemaal in de vakantiestemming te komen. In dit artikel geven wij je een paar leuke tips voor tijdens je verblijf in Benidorm.

Prachtig uitzicht vanaf een romantisch balkon

Prachtige skyline van Benidorm

Tussen de stranden Playa de Levante en Playa de Poniente ligt de ‘oude stad’. Er zijn veel leuke straatjes met winkels en gezellige restaurants. Tevens is hier Balcón del Mediterráneo. Neem de romantische trap naar het balkon of geniet heerlijk van een drankje op een terras. Op het balkon heb je een prachtig uitzicht over de stranden, de haven en het Isla de Benidorm.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Bijzonder dierenpark

Ben je gek op dieren? In het Terra Natura kun je genieten van een heel nieuw concept. In dit dierenpark is het mogelijk om in contact te staan met de dieren, zonder zichtbare barrières. Ze zijn in ieder geval niet zichtbaar voor het menselijk oog. Het zorgt ervoor dat je op een veilige manier kennis kunt maken met het leefgebied van de dieren. Het park is onderverdeeld in vier zones en is maar liefst 320.000 vierkante meter groot.

Oude gebouwen

Ook voor een stukje geschiedenis kun je terecht in Benidorm. In het centrum staat een van de schaarse oudere gebouwen; Iglesia de San Jaime y Santa Ana. Dit is een kerk uit het jaar 1700 en heeft twee koepels met blauwe tegels. Deze tegels zie je meer in deze streek. Voor de kerk ligt een groot plein vanwaar je een mooi uitzicht hebt op zee.

Rondleiding door grotten

Op de hellingen van de Oro-bergketen vind je de Cuevas de Canalobre. Deze grotten zijn een deel van het grootste en diepste grottencomplex van Spanje. Het is alleen mogelijk om met een rondleiding de grotten te bezoeken. Zeer geschikt voor een middagactiviteit omdat ze tijdens de siësta open blijven. Binnen kun je door felgekleurde lichten de interessante vormen van de stalactieten en stalagmieten waarnemen.

Waterpret

Bij warm weer is iedereen gek op water. In het waterpark Aqualandia is het dan ook goed vertoeven. Dit spectaculaire park heeft tal van waterattracties, zoals: glijbanen, zwembaden en aquariums. Voor waaghalzen zijn de wilde glijbanen als de Big Bang of de Kamikaze een leuke uitdaging. Maar ook rustig ronddobberen op een zwemband in de lagunes is mogelijk. Voor de allerkleinsten is er een apart gedeelte. Je kunt hier de hele dag zoet zijn, naast alle waterpret zijn er namelijk ook verschillende restaurants, cafés, picknickplaatsen en winkeltjes.

 

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be