Kopenhagen is een geliefde stad voor een citytrip. Je ervaart de Scandinavische sfeer, maar hoeft toch niet lang te reizen. Daarnaast ervaar je de hippe wijken, het lekkere eten en de mooie musea. Natuurlijk zijn er ook talloze dingen te doen in Kopenhagen. Wij zetten een paar must-do’s op een rijtje.

Door de stad fietsen

Als je echt alles van de stad wilt zien, kun je het best een fiets huren. Kopenhagen telt namelijk maar liefst 350 kilometer aan fietspaden. Daarmee voelen Vlamingen en Nederlanders als echt fietsvolk zich zeker thuis in deze stad.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Fiets hoe dan ook langs Nyhavn, de oude haven van de stad. Deze haven wordt gekenmerkt door kleur en gezelligheid. Dit is echt de stad zoals je ze in folders ziet.

Een rondvaart maken

Een andere manier om veel bezienswaardigheden te zien is door een rondvaart te maken. Kopenhagen leent zich daar uitstekend voor. In nog geen uurtje kom je langs alle highlights van de stad en heb je een mooi uitzicht. Ook erg handig voor een foto op Instagram.

Tijdens de rondvaart kom je sowieso langs Nyhavn, de Kleine Zeemeermin en allerlei andere hotspots. In de zomerdagen kom je ook langs de strandjes, waar deze stad er een paar van heeft. Zeker een aanrader.

citytrip.be/c/3/20″>

Shoppen

Kopenhagen is een prima stad om een dagje te shoppen. Je kunt altijd wel bij een winkel terecht waar spullen met het typisch Deense design worden aangeboden. Zo zijn er bijvoorbeeld winkeltjes met prachtig aardewerk. Helaas is het wel behoorlijk aan de prijs. Voor een beker betaal je gemakkelijk 35 euro.

Wil je echt goed shoppen, ga dan naar Strøget. Dit is de langste, autovrije winkelstraat van Europa. Hier kom je met tassen vol spullen weer terug.

Christiania bezoeken

Kopenhagen heeft een kleine stad in de stad: Christiania. Het is een alternatieve wijk, die ontstond in de jaren ‘70. De hippies bezetten er toen kazernes en begonnen hun eigen vrijstaat. Tegenwoordig is het nog steeds een buurtje waar de inwoners doen wat ze willen. Er is geen gemotoriseerd verkeer en je mag er niet fotograferen.

Door Nederlanders wordt Christiania ook wel eens ‘het Amsterdam Noord van Kopenhagen’ genoemd: er wonen veel vrije geesten, het stikt er van de streetart en je kunt je vergapen aan de oude panden.

Een dagje vermaak in Tivoli

Tivoli Kopenhagen

Een leuk idee als je een citytrip gaat maken met kinderen: bezoek eens Tivoli! Dit is een attractiepark middenin de stad, dat in 1843 werd gebouwd. Het is een door grote kermis en een cultureel wonderland in een. Tivoli is een bijzondere plaats, want het is ‘s werelds meest bezochte seizoensgebonden themapark. Daarnaast mag het zichzelf het op een na oudste attractiepark noemen.

Je vindt het attractiepark vlakbij Rådhuspladsen, oftewel het Stadhuisplein. Bijzonder aan het park is ook dat het ‘s avonds wordt verlicht met 115.000 spaarlampen. Dat geeft een bijzonder effect. In het park vind je ook meerdere eetgelegenheden, speeltuintjes, grasvelden en er is vaak ook live entertainment.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be