Het Noord-Afrikaanse land Marokko is voor velen een droombestemming voor een all-invakantie. Het is niet te ver weg, het is er warm en je proeft er van een exotische cultuur. Vooral steden als Marrakech en Agadir zijn erg in trek bij de vele reizigers.

Marrakech

Panorama van Marokko

Marrakech is één van de vier Koningssteden en wordt ook wel de ‘parel van Marokko’ of de ‘Rode Stad’ genoemd. De meest belangrijke trekpleister in de Medina, of het oude stadsgedeelte, is ‘Djemaa-el-Fna’, bekend als het plein met de vele eetkraampjes en straatartiesten. Daarnaast heb je er de Koutoubia, de grootste moskee in Marrakech en heel wat oude gebouwen, paleizen en romantische tuinen. Kuier door de betoverendende smalle straatjes van de soeks en bewonder de vele kraampjes met ambachtelijke spullen en lekkernijen.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Bovendien heeft Marrakech ook prachtige paleizen en tuinen. Je mag niet overal zomaar binnen, maar met een sjaal of lange rok is dat probleem meestal verholpen. Bewonder de schitterende architectuur en de vele overblijfselen van lang vervlogen tijden.

Agadir

In Agadir kom je dan weer helemaal tot rust aan het ruime strand of gewoon aan het zwembad. Het is de grootste badplaats van Marokko en tevens een havenstad. Hier kom je met het hele gezin genieten van glijbanen en kinderanimatie in het hotel. Doordat Agadir aan de kust ligt, en in een soort baai, is het er vaak een paar graden koeler dan in het binnenland. Ideaal dus om wat te sporten of aan watersport te doen.

Coco Polizzi

Vlakbij Agadir ligt het dorpje Coco Polizzi. Het is erg klein, maar je vindt er verschillende museums en kraampjes met authentieke Marokkaanse handelswaar. Verder is ook het nationale park Souss-Massa niet veraf. Het is het grootste natuurreservaat van het land en de perfecte locatie om heel wat wilde dieren te spotten. Zo zitten hier massa’s roze flamingo’s, maar ook gazellen en struisvogels.

Zin gekregen om Marokko te gaan verkennen? Boek dan snel je citytrip naar één van deze twee steden of ga meteen voor twee weken all-inclusive en kom volledig tot rust.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be