Brooklyn Bridge Park

Brooklyn Bridge Park

Wie een adembenemend zicht wil op Manhattan en de East River, moet zeker eens het Brooklyn Bridge Park bezoeken. Het park bevindt zich aan de East River en is vooral tijdens de zomer erg populair door het grote aantal acitviteiten (openluchtfilms, barbecues) dat er wordt georganiseerd. Erg gezellig!

Adres
Brooklyn Bridge Park Greenway
Brooklyn, NY 11201, Verenigde Staten
Web
http://www.brooklynbridgepark.org
High Line Park

High Line Park

Vroeger een spoorwegviaduct, maar nu een mooi verhoogd groen park. Wil je een wandeling doen met een mooi zicht op de stad? Dan is High Line Park zeker een aanrader. Er zijn ook voldoende plekjes voorzien om even uit te rusten.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Adres
The High Line
New York, NY 10011
Web
http://www.thehighline.org/
Empire State Building

Empire State Building

Deze 380 meter hoge wolkenkrabber is de op 3 na hoogste toren van Noord-Amerika. Het One World Trade Center, De Sears Tower en het John Hancock gebouw zijn net iets hoger dan de Empire State Building. Vanop de 86e en de 102e verdieping heb je een adembenemend zicht op Manhattan, Vrijheidsbeeld en de omliggende omgeving van de metropool. Bij mooi en helder weer kan je tot 70km ver kijken…

Het gebouw telt maar liefst 1860 treden, maar bijna niemand gebruikt deze om tot de top te gaan. Hiervoor zorgen de 73 liften, waarvan enkele voor toeristen bestemd zijn.

Wanneer je de wolkenkrabber binnenkomt, kom je terecht in de prachtige hal. Hier is er een permanente tentoonstelling van de actrice Fay Wray. Zij speelde de hoofdrol in de legendarische film King Kong uit 1933.

Adres
                                                                              350 5th Avenue
                                                                              New York, NY 10001
                                                                              Verenigde Staten
                                                                              Web
                                                                              http://www.esbnyc.com/
Central Park

Central Park

Wordt ook wel “de long van de stad” genoemd.  Het rechthoekig park ligt in het hartje van Manhattan en is maar liefst 3,5km² groot! Het trekt enorm veel bezoekers dankzij zijn grote variëteit aan ontspanningsmogelijkheden en evenementen! Hier kan je heerlijke wandelingen maken, paardrijden, joggen, roeien op het meer,… Geen zin om je in te spannen? Ga dan naar het zuidelijke gedeelte van het park, van hieruit kan je een tochtje maken met één van de vele paardenkoetsen.

Het bezoekerscentrum “The Diary” bezorgt je alle informatie en een kaartje van het park. Hier recht tegenover heb je de leuke zoo met een grote verscheidenheid aan dieren. Denk maar aan de film “Madagaskar”… Ideaal om met kinderen te bezoeken.

In het weekend kan het er druk zijn, maar in de week vind je tal van rustige plaatsjes om even helemaal tot rust te komen in deze drukke stad!

                                                                              Adres
                                                                              830 5th Ave Central Park,
                                                                              New York, NY,
                                                                              Verenigde Staten
                                                                              Web
                                                                              http://www.centralparknyc.org/
St. Patrick's Cathedral

St. Patrick’s Cathedral

Omringd door talrijke wolkenkrabbers staat de grootste Rooms-katholieke kathedraal ter wereld. St. Patrick’s Cathedral is maar liefst 110 meter lang en 58 meter breed en is ontworpen door de architect James Renwick. Pronkstuk van de kerk is de Lady Chapel, gewijd aan de Heilige Maagd Maria. Jaarlijks trekt deze kerk ongeveer 3 miljoen bezoekers waarvan het een hoogtepunt kent op St. Patrick’s Day.

Adres
460 Madison Avenue
NY 10022
Verenigde Staten
Web
http://www.saintpatrickscathedral.org/
Rockefeller Center

Rockefeller Center

De legendarische architect John D. Rockefeller bouwde dit gebouwencomplex, bestaande uit maar liefst 19 wolkenkrabbers. Tijdens de kerstperiode is dit één van de drukst bezochte plaatsen in New York. De reusachtige kerstboom incl. 30.000 led lichtjes, prachtige kerstdecoratie en de indrukwekkende schaatsbaan maken deze bezienswaardigheid zo geliefd. Natuurlijk kun je hier ook naar hartelust shoppen of gastronomisch genieten met een prachtig uitzicht over het Rockefeller Center.

Adres
45 Rockefeller Plaza
New York, Verenigde Staten
Web
http://www.rockefellercenter.com/
Chrysler Building

Chrysler Building

New York’s mooiste voorbeeld van Art Deco is gelegen in Lower Manhattan. Chrysler Building was de hoogste wolkenkrabber van New York in 1930, maar moest kort daarna zijn titel afgeven aan de wereldberoemde Empire State Building. De zilveren wieldoppen, spatborden en motorkappen verwijzen naar het automerk Chrysler en maken het gebouw zo spectaculair. Toegang is volledig gratis!

Adres
405 Lexington Avenue
NY 10174
Verenigde Staten
Wall Street

Wall Street

In het Financial District vind je de beroemde Wall Street ook wel gekend als de Amerikaanse aandelenbeurs. De New York Stock Exchange springt meteen in het oog door de 6 Korinthische zuilen en de gigantische Amerikaanse vlag.

Tip: wil je de beurs van dichtbij aanschouwen? Om een ticket te bemachtigen is vroeg opstaan de boodschap!

Adres
Wall Street
New York, Verenigde Staten

Times Square

Times Square

Times Square heeft zijn naam te danken aan de krant “The New York Times”. Voorheen werd het plein Longacre Square genoemd, maar toen het hoofdkantoor van de wereldberoemde krant hier werd gevestigd, besloot men om de naam te veranderen…

Times Square is gelegen op de kruising van Broadway en Seventh Avenue en is eigenlijk niet meer dan een verkeersknooppunt. Dankzij de vele en gigantische lichtreclames werd dit plein wereldbekend… Het trekt enorm veel toeristen aan en dit niet alleen door de felle verlichtingen. Het plein ligt centraal in het “Theatre district”, beter gekend als Broadway, de straat die er dwars doorheen loopt. Op Times Square zijn er verschillende loketten waar je tickets kan kopen voor musicals voor een beduidend lagere prijs.

Wat je zeker één keer moet gedaan hebben in je leven is oudejaarsavond vieren op dit plein. Op deze avond komen honderduizenden mensen samen om het nieuwe jaar in te gaan. De dalende grote bal maakt dit allemaal nog spectaculairder!

                                                                              Adres
                                                                              Times Square
                                                                              Manhattan, NY 10036
                                                                              Web
                                                                              http://timessquare.com/
Vrijheidsbeeld

Vrijheidsbeeld

Als er nu één iets hét symbool is van New York dan is het wel Lady Liberty, ook wel het vrijheidsbeeld genoemd! Dit gigantisch groot beeld, 93 meter, was een geschenk van de Fransen voor de Amerikanen ter ere van het onafhankelijkheidsfeest en als teken van vriendschap. Het werd voorzien van de staalconstructie ontworpen door de ontwerper van de Eiffeltoren in Parijs, Gustave Eiffel.

Oorspronkelijk was het bedoeld als reusachtige vuurtoren voor het Suezkanaal in Egypte. Maar het kreeg een andere bestemming van de Fransen.

Sinds 2009 is het beeld terug toegankelijk voor het publiek en kan je tot in de kroon van Lady Liberty gaan. Een echte aanrader is een helikoptervlucht rond het beeld.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit beeld op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat.

Het standbeeld staat op Liberty Island en is gemakkelijk bereikbaar met de ferry vanuit  Manhattan.

                                                                              Adres
                                                                              Liberty Island Brooklyn,
New York 11231,
Verenigde Staten
                                                                              Web
                                                                              http://www.nps.gov/stli/index.htm
Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge

Deze brug is zowat de bekendste brug ter wereld. Zie je een film die zich afspeelt in New York, wees er maar zeker van dat deze brug in beeld komt!

De brug verbindt de wijk Brooklyn met het wereldbekend stadsdeel Manhattan en was ooit de grootste hangbrug ter wereld. Dit record werd ondertussen al een tijdje geleden verbroken. Bovendien was het de eerste hangbrug ter wereld.

De brug is imposant zowel van als op de brug! Ga langs de kade van het water (bv Pier 17) of tijdens een boottochtje op de Hudson een kijkje nemen naar deze 1825 meter lange hangbrug. Nog imposanter wordt het wanneer je op deze brug komt. De brug bestaat uit twee niveaus; een niveau voor de fietsers en de voetgangers en een niveau voor de auto’s.

Kortom, een tocht over deze brug is een ervaring op zich!

                                                                              Adres
                                                                              Brooklyn Bridge
                                                                              New York
                                                                              Verenigde Staten
Ellis Island

Ellis Island

Als je Liberty Island hebt bezocht, is het zeker aan te raden om door te gaan tot Ellis Island. Dit eiland deed vroeger dienst als grenspost van de nieuwe immigranten in de Verenigde Staten. In de 19e en 20e eeuw kwamen er in totaal zo’n 12 miljoen immigranten langs de grenspost de Verenigde Staten binnen. Er werd eerst een medische keuring gedaan vooraleer de mensen werden toegelaten in het land. Ongeveer 2% werd niet toegelaten door ziektes of criminaliteit.

Hier kan je ook een mooi fort bezoeken die voor de verdediging van New York Harbor moest dienen in verschillende oorlogen.

Adres
Ellis Island
New York, NY 10004-1467
Verenigde Staten
                                                                              Web
                                                                              http://www.nps.gov/elis
Chinatown

Chinatown

Chinatown is een wijk op het eiland Manhattan waar talrijke leuke, Chinese restaurants en winkels gevestigd zijn. Shop er naar hartelust of laat je culinair verwennen door de typische Chinese Dim Sum. Het loont zeker de moeite om het restaurant ‘Ping’s Seafood’ te bezoeken en te proeven van de heerlijke visspecialiteiten.

Adres
Chinatown
New York
Ground Zero

Ground Zero

De aanslagen op 9/11 staan voor ons allemaal in ons geheugen gegraveerd. Twee gekaapte vliegtuigen vlogen in de WTC torens, die daarna helemaal instortten. Ground Zero is de plaats waar deze twee gigantische torens vroeger stonden. Hier zijn de overblijfsels van de grote ravage.

Hierrond zijn tal van herinneringen aan de aanslagen terug te vinden. Teksten, foto’s, overgebleven muren en dergelijke tonen de impact van de aanslag op 11 september 2001.

Het Tribute Center is een museum waar foto’s van de slachtoffers, brokstukken van de gekaapte vliegtuigen en dergelijke terug te vinden zijn. Je kan er een rondleiding krijgen van overlevenden, familie van slachtoffers en ooggetuigen.

Naast het monument voor de Twin Towers staat er nu ook een nieuw gebouw, het One World Trade Center. Met zijn hoogte van 541 meter is dit de hoogste skyscraper. In 2014 is het gebouw geopend voor bezoekers.

                                                                              Adres
                                                                              Vesey-Liberty-Church-West Streets
                                                                              New York, NY 10038
                                                                              Verenigde Staten
                                                                              Web
                                                                              http://onewtc.com

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be