Vanaf mei 2012  krijgen ongebruikte telefooncellen in New Yorkeen nieuwe functie. De cabines worden uitgerust met 81 centimeter grote touch screens die lokale, uiteenlopende informatie aanbieden in ten minste 10 verschillende talen. Dit kan zowel gaan over lokale restaurants als bezienswaardigheden zoals het Vrijheidsbeeld, Brooklyn Bridge,…  In de toekomst moet het zelfs mogelijk zijn om te Skypen of mails te controleren in de cabines.

De oude telefooncellen verdwijnen lang nog niet uit het New Yorkse straatbeeld. Vorig jaar werden nog 27 miljoen telefoontjes gepleegd via de openbare telefoons in New York. Het stadsbestuur gaat op zoek naar telefooncellen die vlakbij elkaar staan waarbij tenminste 1 van die telefooncabines wordt vervangen door een touch screen.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Gratis: Ontdek hier onze gratis cityguides!

Bekijk ook:

Zoek je inspiratie voor een citytrip of weekend weg?
Ontdek de leukste bestemmingen wekelijks in je mailbox. Mis dit niet.
Ja, ik wil de leukste bestemmingen wekelijks per email ontvangen!

Citytrip New York
Bezienswaardigheden in New York
Hotels in New York

Vond je dit interessant? Voor meer inspiratie en tips schijf je in op de wekelijks Citytrip.be nieuwsbrief → Ja, ik wil meer leuke bestemmingen ontdekken!