Wat weet je precies van Dortmund? Waarschijnlijk niet zo heel veel. Ware het niet voor de topvoetbalclub uit de stad, dan was dit voor de meeste mensen waarschijnlijk een behoorlijk anonieme naam. Met ongeveer 600.000 inwoners is de stad “slechts” de achtste stad van het land. Dortmund heeft echter alle ingrediënten om je in positieve zin te verrassen.

Een stad met meerdere gezichten

Dortmund is een stad met meerdere gezichten en dat is louter positief. Het is een oude stad die meerdere belangrijke periodes heeft gekend. De overblijfselen hiervan zijn nog duidelijk in de stad te zien. Wie niet beter zou weten, zou in sommige delen van de stad wellicht denken nog in de Middeleeuwen te lopen. De restanten van een vijfduizend jaar oude handelsroute verraden de leeftijd van deze stad. Loop je wat verder, dan zie je ineens moderne kantoorgebouwen. Het contrast kan bijna niet groter zijn. De industriële revolutie heeft met zijn vele rauwe fabrieken, hoogovens en koolmijnen ook duidelijke sporen achtergelaten.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Een echte muziekstad

Wil je Dortmund binnenkort bezoeken, raadpleeg dan eerst de concertagenda. De kans is groot dat er in een van de vele prestigieuze concertzalen een prachtig optreden plaats gaat vinden. Hier kun je vaak genieten van klassieke concerten, maar Dortmund biedt ook plaats aan meerdere festivals. De rockscene is hier springlevend. In de Warsteiner Music Hall treden regelmatig grote internationale rockbands, maar ook populaire hiphopacts op. Een ware smeltkroes van diverse muzikale stijlen, dus.

Cultuursnuiven in de diverse musea

De cultuurliefhebber komt ook op andere gebieden dan muziek aan zijn of haar trekken. De stad heeft diverse interessante musea. Een natuurkundemuseum, het Duitse voetbalmuseum, een bierbrouwerijmuseum: het is slechts een kleine greep uit het royale en zeer diverse culturele aanbod van de stad. Befaamd is ook het Adler Museum: dit is een voormalige apotheek waar lang geleden veelvuldig chocolade als medicijn werd voorgeschreven. Men is hier toch maar mee gestopt toen bleek dat de lokale bevolking wel erg veel aankwam. Sportliefhebbers kunnen natuurlijk terecht in het Signal Iduna Park om hier een wedstrijd van Borussia Dortmund bij te wonen. De dierentuin van Dortmund is voor hele gezinnen interessant.

Prachtige stadsparken

Even heerlijk uitrusten en relaxen, kan in een van de vijf grote stadsparken. Het Westfalenpark en de botanische tuinen van het Rombergpark zijn bekend. Het Westfalenpark ligt weliswaar niet in het centrum, maar een tripje hier naartoe is zeker de moeite waard. Je kunt uren vertoeven in het immense park, heerlijk wandelen en genieten van de prachtige vijvers. Je ziet het park al van veraf, door de aanwezigheid van de oude uitzendtoren. Deze is 220 meter hoog en wie er de puf voor heeft, kan naar boven klimmen. De lift pakken kan uiteraard ook. Vervolgens kun je genieten van een hapje en drankje in het roterende restaurant bovenin de toren.

Dortmund is een geweldige stad voor iedereen die van een veelzijdige vakantie houdt!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be