Als je de Ardennen bezoekt voor een paar dagen of wat langer, is het leuk om ook een dagje naar Chimay te gaan. Dit voormalig prinsdom, met een prachtig Prinsenkasteel dan op een rotsplateau is gebouwd, is zeker een bezoek waard!

Naast het Prinsenkasteel bezoeken kun je nog meer leuke dingen doen in Chimay, genoeg om een hele dag door te brengen. Om je wat inspiratie te geven, heb je hier alvast wat tips.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Het Prinsenkasteel

Dit is echt dé trekpleister van Chimay. Het kasteel is bewoond, maar het is alsnog mogelijk om het te bezoeken. Het gebouw is misschien niet modern, maar je bezoek zal dat wel zijn. Je kunt er namelijk een interactieve wandeling maken met een iPad. Zoals je begrijpt, zal vooral de jeugd dat geweldig vinden.

In de portrettenzaal leer je over de geschiedenis van de bewoners en de mensen uit de tijd van de ridders en de middeleeuwse rijkdom. De rest laten we je zelf ontdekken, en gaan we niet hier verklappen. Zo blijft je bezoek spannend!

In Chimay zijn veel parkeermogelijkheden. Met een paar minuten lopen ben je bij het kasteel. Dat is dus heel goed te doen. Vergeet onderweg niet om je heen te kijken, want de hele omgeving is prachtig en zeer fotogeniek.

Proef de authenticiteit van Chimay!

Ben je een fan van ambachtelijke authentieke trappist producten? Dan moet je zeker een bezoek aan Chimay (België) op je lijstje zetten. Je leert alles over de geschiedenis en de traditie van deze ambacht. Chimay bier wordt gebrouwen in Brasserie Abbaye Notre-Dame de Scourmont, een trappistenabdij zoals die er helaas niet meer veel zijn. Hier wordt al sinds 1862 gebrouwen!

Uiteraard is het lekker om ook wat te eten bij je biertje. Wat denk je van een stukje kaas? Want ook daar staat Chimay bekend om!

Wil je graag het bier en de kaas proeven, en meteen wat over de geschiedenis hiervan leren, dan raden we de Chimay Experience aan. Met een tablet bezoek je een interactieve tentoonstelling. Ook is er een interactieve wandeling. Echter is het helaas niet mogelijk de brouwerij zelf te bezoeken. Een deel van de Abdij kun je wel bezichtigen (de tuin, de kerk…). Uiteraard kun je een biertje drinken in de herberg na de Chimay Experience. Je wil natuurlijk wel proeven waarom dit bier zo beroemd is!

De vlindertuin

Een vlindertuin is altijd leuk om te bezoeken, voor zowel jong als oud. Ook mensen die van fotografie houden zullen zich hier zeker goed vermaken. Het personeel is er aardig, en je kunt er dus zonder problemen vragen stellen. Zo maak je er meteen een leerzaam uitje van! Je ziet er vlinders die je niet zomaar door je tuin zal zien vliegen.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be