Sommige mooie plekken zijn goed verborgen. Ze staan niet altijd in toeristische gidsen en op internet moet je er maar net tegen aanlopen. Zulke plekken heeft Tallinn, een prachtige stad in Estland, ook. Als je met locals praat, raden ze je een paar plekken aan die je zeker eens moet zien, maar waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. Deze verborgen pareltjes hebben wij op een rijtje gezet.

citytrip.be/c/3/20″>

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

KUMU

KUMU is een monumentaal cultureel project dat in de jaren ‘90 werd opgestart. Dit museum telt maar liefst zeven verdiepingen en heeft ruimtes voor permanente tentoonstellingen en hallen voor eigentijdse kunstprojecten. Daarnaast heeft het museum een entertainment center, een bioscoop, een studio voor artiesten, een café en een restaurant. Kortom: hier raak je niet uitgekeken.

In 2008 won KUMU de prijs voor ‘Museum van het Jaar’. Het museum op zich is ook een kunststuk, ontworpen door Pekka Vapaavuori.

Linnahall

Linnahall betekent evenveel als ‘stadshal’, maar dat is een beetje een misleidende naam. Het werd oorspronkelijk namelijk gebouwd als een grote concertzaal voor de Olympische Regatta zeilwedstrijden van 1980. Nu is dit pareltje in Estland een beetje vergeten. Daardoor wordt het wel een bijzondere plek.

Bij deze plek komen stad en zee bij elkaar. Je kunt hier vrij afgeschermd genieten van de stad, de baai en de oude stad. De muren van Linnahall zijn trouwens ondergespoten met graffiti. Dat is echt leuk om te zien als je een fan van streetart bent.

Piritaklooster

Game of Thrones-fans moeten echt eens naar het Piritaklooster in Tallinn. Het zou namelijk de perfecte plek zijn om een stukje voor de serie op te nemen. In het verleden werd het klooster nogal eens gebruikt als draailocatie voor historische films. Het is hier nooit druk, maar je kunt er wel vergapen aan een enorm bouwwerk. De oude ruïne is gebouwd om St. Brigitta te eren.

Culture Kilometer

Tallinn

De Culture Kilometer is een bijzondere weg in de stad. Het ligt aan de zeekant van Tallinn, in het historische gedeelte. Als je de route loopt kun je fantastische streetart bekijken. Aan het eind van de wandeling kom je uit bij de Linnahall of het Seaplane Harbor Museum. Een eindje verderop ligt een groot winkelcentrum.

Op een gegeven moment kom je een stukje geschiedenis tegen: de grote ‘UN’-letters op de schoorsteen van de grote elektriciteitscentrale. Deze zijn een checkpoint geweest voor de troepen van de Verenigde Naties. Dit zie je ook terug in de film ‘Stalker’ van Andrei Tarkovsky.

NoKu

Voor een bar met een geschiedenis ga je naar NoKu. Het stamt al uit de Sovjet-tijd. Vooral artiesten en cultureel gestemden was het een populaire bar. Tegenwoordig is het open voor iedereen die eens lekker terug wil naar de jaren ‘70. Je vindt de bar dankzij de blauw-rode deur aan de Pikkstraat. Het eten is zo-zo, maar een drankje met vrienden is hier altijd een goed idee.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be