Portugal is een land dat in het zuidwesten van Europa ligt. Het maakt deel uit van het Iberisch Schiereiland en heeft enkel Spanje als buurland. Ook Madeira en de Azoren maken officieel deel uit van dit land. De hoofdstad van Portugal is Lissabon, de officiële taal Portugees en betalen kan er met de euro.

Het weer in Portugal

In het westen van Portugal heb je het zeeklimaat. Daar is het iets koeler door de Atlantische Oceaan. Het zuiden van Portugal heeft dan weer een mediterraan klimaat waar de zomers warm en droog zijn. Het laatste klimaat is dat van het noorden, daar heb je een gematigd maritiem klimaat. Ook hier zijn de zomers weer wat koeler dan in het buurland
Spanje.Lissabon, Portugal

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Bezienswaardigheden in Lissabon

Lissabon is de hoofdstad van Portugal en barst van de cultuur. De sfeer die er hangt is niet te evenaren en het is voor velen één van hun favoriete vakantiebestemmingen. Wie deze prachtige stad eens van bovenaf wil zien, gaat best naar de Miradouro da Nossa Senhora do Monte. Het is het hoogste uitkijkpunt van de stad, dus een beter zicht zal je niet meteen vinden.

Lissabon staat ook bekend voor z’n streetart. Overal waar je komt, zal je fantastische kunstwerken op de muur zien verschijnen. Er zijn gidsen die je een grondige tour van alle graffiti kunnen geven, maar door zelf op ontdekking te gaan, zal je je ogen ook al uitkijken.

De beste manier om Lissabon te ontdekken, is door rond te wandelen. De stad bruist van leven en in elke hoek kom je iets nieuws tegen. De vele kleine cafeetjes en prachtige parken kan je niet altijd zomaar online vinden. Om de stad echt te beleven, moet je je als een local gedragen en alle kleine straatjes inslaan.

Bezienswaardigheden in de rest van het land

Sintra is een stadje niet ver van Lissabon. Het wordt stilaan populairder bij toeristen, maar toch kan je er nog heen zonder overstelpt te worden. Er valt extreem veel te beleven en aan één dag heb je niet genoeg. Eén van de leuke bezienswaardigheden in Sintra is Quinta da Regaleira. Dit park is zo’n 4 hectare groot en omvat onder andere een gigantische villa en een ondergrondse crypte.

Een andere populaire stad in Portugal is Porto. Ook hier valt weer veel te
beleven. Het is dan ook de stad waar de portowijn vandaan komt. Redelijk cool, niet? Verder is ook het historisch centrum prachtig om te bezoeken. Zo geweldig dat het zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

Vilarinho das Furnas was vroeger een dorpje in het noorden
van Portugal. In de jaren ’60 moesten de bewoners van deze stad hun huis echter achterlaten. Toen werd er namelijk een stuwmeer gebouwd waardoor de stad onder water zou komen te staan. Wanneer het gebied grote droogte kent, komen de ruïnes van Vilarinho das Furnas terug boven water.

Kan je al niet meer wachten om te vertrekken? Dan kan je hier alvast een last minute boeken. Laat het aftellen maar beginnen!

 

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be