Moskou ligt nou niet echt naast de deur, toch gaan sommige toeristen er maar voor een paar dagen heen. Dit is vooral het geval wanneer er tijdens dezelfde vakantie ook andere Russische steden worden bezocht. Ondanks dat het een grote stad is, is het zeker mogelijk om de meest interessante bezienswaardigheden te bezoeken in een paar dagen tijd. Let er wel op dat je van te voren alles goed nakijkt, want misschien zijn sommige dingen die je wil bezoeken wel gesloten op bepaalde dagen.

Rusland is een land met een heftige geschiedenis. Ook in Moskou is dat goed te zien. Daarom raden we je aan zeker even wat te lezen over wat hier allemaal is gebeurd voor je op citytrip gaat. Zo begrijp je beter wat je zien zodra je er bent.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

TIP: Wil je graag op citytrip naar Moskou? Bekijk de aanbiedingen van Bebsy.be en Prijsvrij.be

Het Rode Plein

Dit is waarschijnlijk één van de meest bekende bezienswaardigheden in de stad. Jaarlijks komen miljoenen toeristen op deze unieke gebouwen af. Het plein is zeer centraal gelegen, en daardoor goed bereikbaar. Met zo’n 330 meter lengte en 75 meter breedte is het ook nog eens een heel groot plein.

Het Rode Plein is niet alleen mooi, het heeft ook een functie. Het Kremlin bevindt zich namelijk hier, het historische machtscentrum van het land. Ook heb je misschien wel eens beelden gezien van militaire parades die hier werden gehouden. Kortom, deze kun je het beste bovenaan je lijstje zetten!

Rode plein Moskou

Sint-Basiliuskathedraal

Rusland heeft een nogal ingewikkelde geschiedenis wat betreft religie. Daarom is het nog interessanter om deze prachtige kathedraal te zien op het Rode Plein. Niet alleen de buitenkant is indrukwekkend, maar ook bij binnenkomst zul je verbaast staan. Je vindt hier namelijk meerdere kapellen, wat best een beetje verwarrend kan zijn.

De naam van de kerk komt van de heilige Basilius waarvan de stoffelijke resten in de kathedraal worden bewaard. Echter is de officiële naam: ‘Kathedraal van de Voorbede van de Moeder Gods’. Deze naam werd gegeven toen Ivan de Verschrikkelijke de Tartaren versloeg op de kerkelijke feestdag van de Voorbede van de Moeder Gods. Het is dus een eerbetoon aan deze overwinning.

Tverskaya ulitsa

Het is niet zo makkelijk uit te spreken, dus het is slim om het even op te schrijven voor je citytrip. Dit is één van de belangrijkste straten in Moskou. Ten eerste is het een verkeersader met een rechtstreekse verbinding met Sint-Petersburg, handig om te weten wanneer je daar je vakantie wil voortzetten. Ten tweede kun je er goed winkelen.

In de 19e eeuw was de straat al bekend, vooral omdat het rechtstreeks naar Sint-Petersburg doorloopt. Er waren toen al vele eetgelegenheden, hotels, theaters en zeer prijzige modewinkels.

Sindsdien is de straat verbreed, en dus nog opvallender. Het is er best oppassen, omdat het er altijd druk is met verkeer, mensen die winkelen en natuurlijk toeristen. Toch is het leuk om deze straat eens te bekijken. Je kunt er bijvoorbeeld een middagje winkelen, en daarna een hapje eten tussen de locals.

Beleef Moskou zelf door hier je citytrip te boeken bij Bebsy.be of Prijsvrij.be

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be