Als je aan Parijs denkt, dan denk je al snel aan de Eiffeltoren. Het is één van de grootste toeristische trekpleisters op de wereld en op het moment dat de stad van de liefde bezocht wordt, dan kan een bezoekje aan de Eiffeltoren natuurlijk ook zeker niet ontbreken.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

De geschiedenis van de Eiffeltoren

Vanwege het 100-jarige jubileum van de Franse Revolutie werd er in 1889 een Wereldtentoonstelling georganiseerd in Parijs. Gustave Eiffel had een ontwerp gemaakt voor een groot bouwwerk wat als ingang van deze tentoonstelling gebruikt zou gaan worden. In 1887 werd er met de bouw van de Eiffeltoren begonnen. Echter was in het begin niet iedereen blij met de bouw van de toren, aangezien het de skyline van Parijs zou verpesten. Toch ging de bouw van de toren gewoon door, en toen deze in 1889 klaar was, was dit het grootste bouwwerk ter wereld. De Eiffeltoren was een groot succes en aan het einde van de tentoonstelling had het bijna twee miljoen bezoekers getrokken.

De toren zou eigenlijk in 1909 weer afgebroken
worden, maar de toren bleek een handige functie te hebben tijdens de oorlog: de
toren kon namelijk door de overheid gebruikt worden voor de communicatie en
contra communicatie. Hierdoor kon er door de Franse beter gecommuniceerd worden
en werden de Duitse radio’s gestoord. De Eiffeltoren kreeg dus onbedoeld een
dubbele functie.

Tickets kopen

De Eiffeltoren in Parijs

Je kunt tickets ter plaatse kopen, maar deze
kunnen ook al online gekocht worden. Als je deze tickets online al aanschaft,
dan hoef je hiervoor niet in de rij te staan. Aangezien het zo’n enorme
trekpleister is, is de kans groot dat je anders lang moet wachten voor de
kassa’s. Er zijn verschillende tickets beschikbaar:

  • Tickets tot de tweede verdieping. Deze kosten €16,- voor volwassenen, €8,- voor jongeren tussen de 12 en 24 jaar, en €4,- voor kinderen tussen de 4 en 11 jaar en invaliden.
  • Tickets tot de top. Deze kosten €25,- voor volwassenen, €12,50 voor jongeren tussen de 12 en 24 jaar en €6,30 voor kinderen tussen de 4 en 11 jaar en invaliden.

Heb je kinderen tot 4 jaar? Dan kunnen ze gratis mee!

Al deze tickets kunnen hier besteld worden

Heb je vooraf geen ticket gehaald, dan is het
verstandig om vroeg of juist zeer laat op de dag te gaan. Zeker in het
hoogseizoen is het overdag enorm druk bij de toren en de kans is dan ook groot
dat je enorm lang in de wachtrij staat.

Keuze voor de lift of de trap

Op het moment dat je naar boven gaat bij de Eiffeltoren in Parijs heb je de keuze om met de lift of met de trap te gaan. Natuurlijk is het voor de sportieve toerist een leuke uitdaging om met de trap naar de top te gaan, maar weet wel dat je hiervoor 1.665 treden moet lopen om dit te bereiken! Het is sowieso verstandig om met de trap naar beneden te gaan (wanneer mogelijk), aangezien er vaak lange wachtrijen zijn voor de liften.

 

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be