Leopold Museum

Leopold Museum

Dit museum werd genoemd naar het echtpaar Rudolf en Elisabeth Leopold. Zij schonken in 1994 een kunstverzameling, die toen een waarde had van zo’n 575 miljoen euro, aan het museum. Mede door deze schenking beschikt het museum vandaag over de grootste verzameling van Oostenrijks kunst. Je vindt er onder andere de grootste collectie van Egon Schiele, maar ook Klimt, Kokoschka en Lienz zijn er te bezichtigen. Voor wie houdt van expressionisme is een bezoekje aan het Leopold museum een must!

Adres
Museumsplatz 1
Wenen
Web
http://www.leopoldmuseum.org
Sissi museum

Sissi museum

150 jaar na het huwelijk van keizerin Elisabeth, beter bekend als Sissi, en keizer Frans Joseph I werd een Sissi museum opgericht in het prachtige Hofburg Paleis. Allerlei fotocollages en beroemde portretten van de keizerin nemen je mee terug in de tijd en geven een perfect beeld over haar keizerlijk leven.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Tip: bezoek het Sissi museum in combinatie met de Zilverkamer en de Keizerlijke Appartementen!

Adres
Hofburg Paleis
Michaelerkuppel, Hofburg
1010 Wien
Web
http://www.hofburg-wien.at/en/wissenswertes/sisi-museum.html

Haus der Musik

Haus der Musik

Muziek is onherroepelijk verbonden met Wenen. Klassieke muziek wordt op een creatieve en speelse manier weer gegeven in het Haus der Musik museum. Experimenteer met allerlei muziekinstrumenten en treed in de voetsporen van de meest befaamde musici van Wenen.

Adres
Seilerstätte 30
1010 Wien
Web
http://www.hausdermusik.at
MuseumsQuartier

MuseumsQuartier

Het opvallend MuseumsQuartier is werkelijk een streling voor het oog! Achter deze imposante barokke façade bevinden zich talrijke musea waar moderne kunst centraal staat. De 2 belangrijkste instituten in Wenen is het MUMOK (Museum Moderner Kunst Stiftung Ludwig Wien) en het Leopoldmuseum.

Het Leopoldmuseum stelt hoofdzakelijk kunst tentoon van enkele beroemde kunstenaars zoals Klimt, Kokoschka en Schiele. Het MUMOK herbergt één van de grootste verzamelingen hedendaagse kunst ter wereld!

Adres
Museumsplatz 1/5 1
1070 Wien
Web
http://www.mqw.at/en/
Kunsthistorisch museum

Kunsthistorisch museum

Het kunsthistorisch museum in Wenen herbergt een prachtige verzameling kunstschatten afkomstig van de Habsburgers. De collectie bestaat voornamelijk uit Renaissance- en barokkunst van enkele grote namen zoals Van Eyck, Rubens en Brueghel. Maar ook de zeer uitgebreide Egyptische kunstcollectie mag niet ontbreken aan je bezoek!

Adres
Kunsthistorisches Museum
Maria Theresien Platz
1010 Wien
Web
http://www.khm.at/
Albertina museum

Albertina museum

Het Albertina museum bezit de wereldberoemde collectie van Graaf Albert von Sachsen-Teschen bestaande uit meer dan 60.000 tekeningen en 1 miljoen afbeeldingen. Het Weens museum herbergt bovendien ook nog een grote architectuurcollectie waarvan de ontwerpen van Otto Wagner, Le Corbusier, Mies van der Rohe en Alvar Aalto, zeker het bekijken waard zijn!

Adres
Albertinaplatz 1
Wien
Web
http://www.albertina.at/jart/prj3/albertina/main.jart
Natuurhistorisch museum

Natuurhistorisch museum

Heb jij belangstelling voor de natuur en de geschiedenis van de aarde? Het natuurhistorisch museum is ontworpen in 1748 door de architecten Semper en Karl von Hasenauer en telt de dag van vandaag zo’n 200 miljoen stukken. De grootste blikvangers van het museum zijn het wereldberoemde vruchtbaarheidsbeeldje Venus van Willendorf, de uitgestorven Stellers zeekoe en een gigantisch dinosaurus-skelet!

Adres
Naturhistorisches Museum Wien
Burgring 7
1010 Wien
Web
http://www.nhm-wien.ac.at

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be