Andorra is een dwergstaat tussen Frankrijk en Spanje. De officiële taal is er Catalaans en de hoofdstad is Andorra la Vella. Aangezien Andorra deel uitmaakt van de Europese Unie, kan je er betalen met de euro.

Het weer in Andorra

In Andorra heerst een gelijkaardig klimaat als in de buurlanden Frankrijk en Spanje: een gematigd zeeklimaat. Het enige verschil is dat het iets hoger ligt waardoor het er het hele jaar door iets koeler is en er in de winter ook meer sneeuw valt. De warmste periode valt van juni tot en met september, de koudste van december tot en met maart.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Wat valt er te beleven in Andorra la Vella?

Andorra La Vella - Andorra

Andorra la Vella staat vooral bekend voor haar belastingvrije winkels. Je kan er dus tabak en alcohol kopen zonder er belastingen op te moeten betalen. Dit maakt het stadje uiteraard populair bij inwoners van de buurlanden en andere nabijgelegen landen.

Iets buiten het centrum ligt een idyllische brug, de Pont de la Margineda. Dit bruggetje is 33 meter lang en 9,2 meter hoog, wat het meteen ook de hoogste brug van het land maakt.

De centrale kerk in de hoofdstad is de Sint-Stefanuskerk. Die werd in de 11de eeuw gebouwd en is erkend als cultureel erfgoed. De kerk ziet er helemaal anders uit dan bij ons en is prachtig gedecoreerd. Het is precies alsof je in een oude film stapt, wanneer je dit bouwwerk ziet staan.

En in de rest van het land?

Het natuurpark Naturlandia is de perfecte plaats om met het hele gezin van de sublieme natuur te genieten. Het park is zo’n 800 hectare groot en biedt verschillende activiteiten om je mee te amuseren. Huur een mountainbike, wandel door de bossen of slier langs de rodelbaan naar beneden, in Naturlandia is plezier verzekerd.

El Serrat is waarschijnlijk het meest pittoreske dorpje in heel Andorra. Het is een populaire plaats bij skiërs, maar ook voor een gewone vakantie kan je er zeker terecht. Ook de rivier Valira del Nord stroomt door het dorp, wat uiteraard ook weer voor prachtige zichten zorgt.

Wie het geluk in kleine dingen kan vinden, zal The Miniature Museum in Ordino nooit meer willen verlaten. Hier kan je de minuscule kunstwerken van Nikolai Syadristy bewonderen. Aangezien er in het museum maar 13 werken van deze kunstenaar te bekijken zijn, staat er nog heel wat andere kunst in het museum tentoon.

Boek hier een last minute en bewonder dit kleine landje met je eigen ogen.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be