Antwerpen is een goede keuze voor een citytrip. Er valt veel te zien en te beleven in deze typisch Vlaamse stad, en het is voor zowel een vriendengroep als een gezin een leuke plaats om te bezoeken. Je moet qua vervoer alleen wel met een aantal zaken rekening houden, maar dat leggen we je hier allemaal uit. We hebben ook nog een goede tip voor je, waarmee je veel geld voor de trip zelf kunt besparen.

Gebruikmaken van de fiets

Antwerpen bikes

In Antwerpen kun je goed gebruikmaken van de fiets. De stad heeft namelijk het zogenaamde ‘Velo’-systeem. Dit zijn de stadsfietsen die je kunt huren. Je kunt daarmee naar alle bezienswaardigheden in de stad fietsen, als je wilt. Dit doe je door een jaar-, week-, of dagpas te kopen.

Met de kaart kun je een fiets bij een van de fietsstations halen. Na het fietsen kun je de fiets weer inleveren bij een fietsstation. Je betaalt trouwens alleen als je langer dan een half uur fietst (en dat is al snel het geval). Wie het liefst voor zijn hele citytrip een fiets voor handen heeft, kan het best een fiets bij een fietsverhuurbedrijf huren.

Met de auto naar Antwerpen

Je kunt uiteraard met de auto naar Antwerpen, maar het kan er erg druk zijn. Om erachter te komen of er files zijn en of je een beetje vlotjes kunt doorrijden, kun je het best voor vertrek de website Slim naar Antwerpen even bekijken.

Het is belangrijk om te weten dat deze stad de meest vervuilende vervoersmiddelen uit de stad weert. Het zou best kunnen dat jouw auto de stad niet in komt, omdat deze te vervuilend is. Dit heeft te maken met de zogenaamde ‘lage-emissiezones’ die in de stad zijn ingesteld. Controleer online of je met jouw auto in Antwerpen mag rijden.

Parkeren in Antwerpen

Houd in je voorbereiding rekening met het parkeren in Antwerpen. In de meeste gebieden moet je betalen om te mogen parkeren. Op bepaalde plaatsen kun je wel gratis parkeren, zoals op de Sint-Michielskaai, de Cockerillkaai, de Gerlachekaai, de Vlaamsekaai, de Waalsekaai en op de parking Pidpa. Deze parking vind je op de Desguinlei.

Je kunt ook kiezen voor Park and Ride. Dat is een goedkope optie om te parkeren. Je hoeft dan niet de hoofdprijs te betalen.

Reizen mag weer, maar waar naartoe?
Ontvang inspiratie en tips eenvoudig via e-mail. Mis dit niet.
Ja, verstuur mij inspirerende reistips via email!

De Antwerp City Card

Met de Antwerp City Card heb je recht op gratis openbaar vervoer. Zo kun je bijvoorbeeld gratis reizen met de bussen en de trams van De Lijn. Daarnaast heb je gratis toegang tot bepaalde musea, kerken en attracties. Op veel attracties, bezienswaardigheden, fiets rentals, rondvaarten, souvenirs en snoep kun je korting krijgen. Zo koop je bijvoorbeeld Belgische chocolade met 10 procent korting.

Een Antwerp City Card is verkrijgbaar voor 24, 48 of 72 uur. Perfect voor een citytrip, dus. Wat een city card kost, hangt af van het aantal dagen dat je kiest. Je kunt deze kaart online bestellen, op VisitAntwerpen.be.

Vond je dit interessant? Abonneer je nu op de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang meer inspiratie en tips eenvoudig via e-mail. Mis dit niet → Ontdek het hier!

GRATIS reisgids ontvangen? Kies uit deze 20 citytrip bestemmingen