In de maand december zijn er overal in België leuke kerstmarkten te vinden. Ook Antwerpen doet mee aan deze gezellige traditie, met een kerstmarkt van 08/12/18 t/m 06/01/2019. Je hebt dus bijna een hele maand om deze markt te bezoeken. Ben je benieuwd wat er tijdens deze periode allemaal te doen is in de stad? Lees dan snel verder.

De kerstmarkt in Antwerpen

De kerstmarkt vindt plaats op de Groenplaats, het Steenplein, de Suikerrui en de Grote Markt. Naast verkopers met leuke kerstcadeautjes en decoratie staan er ook veel stalletjes met eten en drinken op de kerstmarkt. Je kunt er dus makkelijk een paar uur zoet zijn.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

De kerstmarkt is ook laat in de avond nog te bezoeken. Er hangt dan altijd een gezellige en warme sfeer. Heerlijk om er na de maaltijd even overheen te lopen.

De openingstijden van de kerstmarkt in Antwerpen:

Maandag t/m donderdag: 12 tot 22 uur.

Vrijdag en zaterdag: 12 tot 24 uur.

Zondag: 12 tot 22 uur.

24/12, 31/12 en 06/01: 12 tot 18 uur.

Andere festiviteiten gedurende de Kerstperiode

Antwerpen organiseert niet alleen een prachtige kerstmarkt, maar ook andere leuke festiviteiten en activiteiten. Zo staat er op het Steenplein een reuzenrad. Dit is voor zowel jong en oud altijd een leuke belevenis. Je hebt dan ook een prachtig uitzicht over de stad en de kerstmarkt wanneer je op 55 meter hoogte bent!

Ook is er een ijspiste op de Groenplaats, waar je lekker kunt schaatsen. Zo maak je je dagje Antwerpen helemaal compleet.

Op het Steenplein is er een wensenmuur en spiegeltent, genoeg vermaak voor de kinderen dus.

Op 31 december is er een traditioneel eindejaarsvuurwerk. Het zal er weer druk zijn, dus zorg dat je er op tijd bent voor een goede plaats.

Verder zijn veel straten in de stad mooi verlicht, en hangt er een echte Kerstsfeer. De restaurants zijn vaak ook mooi versierd, waardoor je alvast kunt genieten van een lekkere warme chocolademelk of goede maaltijd.

Met de trein naar Antwerpen

Trein

Als je een dagje naar Antwerpen wil om de kerstmarkt te bezoeken, kun je het beste met de trein gaan. Zo hoef je geen parkeerplaats te vinden, en dat is wel zo handig. Ook kun je de dag afsluiten met een glaasje glühwein, en toch veilig thuiskomen met het openbaar vervoer.

Vanaf het Centraal Station kun je te voet overal komen. Met de voetgangerstunnel (Sint-Annatunnel), kun je zelfs naar de andere oever gaan.

Kom je liever met de auto, dan kun je beter vroeg in de ochtend komen. De parkeerplaatsen zijn vooral tijdens de kerstmarkt erg snel vol. Met een beetje geluk kun je een plaats vinden in de ondergrondse parkeergarage onder het Astridplein, onder de Schouwburg of bij het theaterplein.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be