Stockholm is de hoofdstad van Zweden en eveneens een populaire toeristische bestemming. De stad mag jaarlijks tussen de 10 en 15 miljoen toeristen verwelkomen. Een bezoeker kan Stockholm op eigen houtje gaan ontdekken, bijvoorbeeld met de Stockholm Pass. De toeristenkaart biedt toegang tot ruim 60 verschillende attracties en bezienswaardigheden. Je ontloopt wachtrijen bij de kaartverkoop en daarnaast is de toeristenkaart een stuk voordeliger. In dit artikel vertellen wij meer over de voordelen van de Zweedse toeristenkaart in Stockholm.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Attracties en bezienswaardigheden

De Stockholm Pass biedt toegang tot diverse bekende attracties en bezienswaardigheden in de Zweedse hoofdstad. Wij raden je aan om een bezoekje te brengen aan het Koninklijk Paleis, het Nobel Prize Museum, het Vasamuseum en het Fotografiska. Mocht je met de kinderen naar Stockholm afreizen, dan kan een uitstapje naar het Gröna Lund pretpark niet ontbreken op het to-do lijstje.

Enkele andere aanraders voor reizigers met een Stockholm Pass:

 • The Viking Museum
 • Nordic Museum
 • National Museum of Science and Technology
 • Drottningholm Theatre
 • Skyview Stockholm
 • Stockholm Toy Museum
 • The Jewish Museum
 • Postal Museum
 • Bergius Botanic Garden
 • Tom Tits Experiment
 • Gustavsberg Boat Trip
 • Royal Canal Tour
 • Police Museum
 • K A Almgren Silk Weaving & Museum

Het is mogelijk om te kiezen voor lange excursies van een dag, maar ook voor korte excursies die slechts enkele uren duren. Een boottochtje naar de Fjäderholmarna-eilanden is één van de leukste excursies. De tocht duurt nog geen half uur en je kan op de eilanden genieten van een prachtige omgeving en de beste visrestaurants van Stockholm.

Openbaar vervoer met de Stockholm Pass

Je krijgt bij aankoop van de Stockholm toeristenkaart de keuze om een SL-Access OV-kaart bij te kopen. Je kan met de kaart onbeperkt reizen met het openbaar vervoer in de stad. Kies je echter niet voor een OV-kaart, dan is er ook geen man overboord. De toeristen kunnen namelijk nog altijd in de hop-on-hop-off bussen stappen. De bussen rijden constant door de stad, langs vrijwel alle bekende attracties en bezienswaardigheden. Je kan instappen en uitstappen bij iedere halte, zolang je in het bezit bent van een Stockholm Pass. Je ontvangt bij aankoop van de toeristenpas ook direct een handige brochure, inclusief een kaart van de stad.

Hoeveel kost een Stockholm Pass?

Een Stockholm Pass is verkrijgbaar voor 1, 2, 3 of 5 dagen. Er zijn toeristenkaarten beschikbaar voor volwassenen en kinderen van 3 tot 12 jaar oud. Kinderen onder de 3 krijgen vanzelfsprekend overal gratis toegang. De toeristenpassen zijn online verkrijgbaar, aangezien je dan kan genieten van de voordeligste tarieven.

Bekijk hieronder de prijzen van de Stockholm Pass:

1 dag
Volwassenen: 59,65 euro
Kinderen (3-12): 24,68 euro

2 dagen
Volwassenen: 87,07 euro
Kinderen (3-12): 34,18 euro

3 dagen
Volwassenen: 106,66 euro
Kinderen (3-12): 42,02 euro

5 dagen
Volwassenen: 137,02 euro
Kinderen (3-12): 54,75 euro

Waar koop ik een Stockholm Pass?

Een Stockholm Pass is uitsluitend online verkrijgbaar. Wij raden je aan om de toeristenkaart via de officiële website te kopen, zodat je kan genieten van een extra 10% korting. Er zijn online ook sites actief die woekerprijzen rekenen, probeer die websites te ontlopen. De Stockholm Pass is momenteel alleen verkrijgbaar in de vorm van een QR-code, er zal geen fysieke pas worden opgestuurd. De toeristenkaart is geldig voor een periode van één jaar. Het grote voordeel van de Stockholm Pass is vanzelfsprekend dat alle tickets voor bezienswaardigheden en attracties zijn inbegrepen, waardoor jij geen losse tickets meer hoeft te kopen. Daarnaast kan je de attracties en bezienswaardigheden direct bezoeken zonder in de rij te hoeven staan.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be