Het is natuurlijk leuk om meerdere citytrips per jaar te doen. Om dat te kunnen doen, is het belangrijk de kosten zo laag mogelijk te houden. In veel steden kun je dan ook een citypass kopen. Ook in Dublin is dat het geval.

Ga je binnenkort naar Dublin? Dan is het een goed idee een citypass te kopen. Wat het precies is en wat je ermee kunt, lees je op Citytrip.be.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Wat is een Dublin Pass?

Een Dublin Pass is een pass waarmee je veel attracties en bezienswaardigheden in Dublin kunt bezoeken. Je leert onderweg meer over de typische Ierse geschiedenis en cultuur. Met deze kaart bezoek je meer dan 30 bezienswaardigheden, zonder daarvoor lang in de rij te hoeven staan.

De Dublin Pass geeft jou het voordeel van ‘Fast Track Entry’. Daardoor mag je zo doorlopen. Zo bespaar je kostbare tijd voor je citytrip en kunt je meer bezienswaardigheden bekijken.

Er is in de stad ook een Sightseeing Bus Tour. Hiermee ontdek je de top bezienswaardigheden van Dublin. Je kunt 24 uur mee met de bus, zodat je alle bijzondere plekken in de stad een keer te zien krijgt.

Zo kom je aan een Dublin Pass

Een Dublin Pass kun je online kopen op de website Dublinpass.com. Je kunt online je pas kiezen. Er zijn namelijk meerdere varianten van de pas, die ook verschillen in prijs. Je ontvangt de pas thuis, of haalt deze op zodra je in Dublin bent.

Als je bij een bezienswaardigheid bent aangekomen, hoef je alleen je pas te laten zien. Je krijgt dan gratis entree. Op die manier kun je ook flink besparen op de kosten van entreekaarten en andere tickets.

Dublin kathedraal

Hoe werkt de pas?

De Dublin Pass werkt via een scan- en barcode systeem. De pas wordt actief zodra je deze voor de eerste keer gebruikt. Het is aangeraden om de pas na het verkrijgen meteen te activeren, zodat je deze optimaal kunt gebruiken.

Het is goed om te weten dat je met de pas iedere attractie maar één keer mag bezoeken. Twee keer naar dezelfde bezienswaardigheid mag dus niet. Dat is ook geen probleem, want in deze stad is zoveel te zien dat je echt moet rennen om alles te kunnen zien.

De juiste kaart kiezen

Toeristen kunnen kiezen voor verschillende passen in Dublin. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een 1-daagse, 2-daagse, 3-daagse of 5-daagse pas. Je kunt hierbij kiezen tussen een Adult-pass en een Child-pass. Een Child-pass mag alleen worden gebruikt door kinderen tussen de 5 en de 15 jaar. Voor kinderen geldt een aangepaste prijs.

Als je alle attracties bij elkaar op zou tellen, zou je op een waarde van bijna 200 euro uitkomen. Een pas heb je al vanaf 62 euro (voor volwassenen), dus het is duidelijk dat dit een betere deal is dan alle kaartjes los kopen.

Attracties

Je kunt verschillende attracties bezoeken met de pas. Dit zijn de bezienswaardigheden in Dublin die je sowieso kunt bezoeken met de citypass:

  • Dublin Hop On Hop Off Bus Tour;
  • Guinness Storehouse;
  • James Distillery;
  • Dublin Castle;
  • EPIC The Irish Emigration Museum;
  • Teelings Whiskey Distillery Tour;
  • Christ Church Cathedral;
  • St. Patrick’s Cathedral;
  • Dublinia;
  • GPO Witness History Exhibition.

 

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be